Lars Holmberg gjorde comeback

Lars Holmberg gjorde comeback
Lars Holmberg in action

Lars Holmberg in action
Lars Holmberg in action
Lars Holmberg hoppade in som en räddande ängel i torsdagens möte med Hasslö, när han ställde upp som målvakt då båda våra ordinarie målvakter var skadade. Lasse, som är en egen FAIF-produkt, bjöd på ett stabilt målvaktsspel och det krävdes ett friläge och en straff för att överlista honom. Hemsidan tog ett kort snack med Lars ett par dagar efter matchen.

Minicomeback när vi hade målvaktkris, hur kändes det?
Det var roligt, dock var jag väldigt nervös i första halvlek. Jag spelade i Lyckeby till 2003-2004 någonting. Lite för många skador gjorde att jag tröttnade och jag började prova på triathlon istället. Jag har spelat med Sibbamåla i korpen litegrann som utespelare så jag har inte släppt fotbollen helt.

Hur hann du förbereda dig?
Jag fick en rejäl genomkörare på träningen dagen innan så jag var alldeles blå på höfterna! Jag tränar nästan dagligen någonting av simning, cykel eller löpning som ingår i triathlon.

Vinst med 3-2 mot Hasslö, vad säger du om matchen?
Det kändes ganska lugnt. En stabil backlinje som agerade aggresivt upp i banan. Ett spel jag gillar så att man inte får alla i knät så att säga, det blir svårt att agera målvakt då. Dessutom spelade vi ett bra defensivt spel över hela planen med få misstag.

Vad tror du om FAIFs chanser i år?
Kvalplatsen är inom räckhåll och det tycker jag man skall satsa på med detta laget. Lyckas man inte riktigt med det har man gjort en bra säsong ändå. Det gäller att spela efter klyshan en match i taget och inte ge upp efter något baklängesmål utan peppa varandra vilket vi visade prov på senast.

Till sist, när får vi se dig tillbaka permanent i FAIFs färger?
Vi får se vad Salle bjuder på, på nästa fest. 🙂 Det hade varit roligt att vara med och träna i gemenskapen men jag har just nu svårt att hinna. Jag jobbar i projektledningen mot en utländsk kund och när jag väl kommer hem har jag två små barn, fru och hus som tar sin tid.

Vi tackar Lasse för en strålande insats och hoppas att vi ses på planen snart igen!