Härlig avslutning mot Blåningsmåla/Eringsboda

Jens slet på mittfältet

FAIF går till sommarvila med en andraplats i tabellen efter att ha besegrat Blåningsmåla/Eringsboda borta på idylliska Åsjövallen.

Första halvlek jämn utan något skönspel, hemmalaget backade hem och satsade på långbollar och FAIF kunde inte få igång spelet utan slog också mycket långt. Det var ont om chanser, men den bästa hade hemmalaget när seriens skyttekung Mandus Brinkehed när han testade Pastuhoff med ett skott utifrån.

Andra halvlek inleder vi riktigt dåligt och är inte med i matchen, hemmalaget har kommandot, men kan inte skapa de riktigt vassa chanserna. Istället kommer 1-0 till hemmalaget på kontring efter hörna, när Brinkehed vänder bort två försvarare och satte från liten vinkel. Strax efter har man ett ypperligt läge att öka på ledningen när man fick gå upp och nicka ostört. Efter målet flyttade vi fram och gick över till en 4-4-2-uppställning och fick lite bättre tryck på B/E.
Kvitteringen kom egentligen från ingenstans, Salle föste fram en frispark som Jens nickskarvade, bollen damp ner hos ’Öland’ som tryckte in den. Ledningsmålet, 2-1, kom strax efter när ’Öland’ tog sig runt på kanten och slog ett inlägg(?) som Emanuel mötte på volley, målvakten var chanslös!

Segersång
Segersång
Brinkehed var dock inte nöjd utan bjöd på ett nytt solonummer när han centralt gick genom vårt försvar och ensam med Gunde inte gjorde något misstag. Tre mål på 8 minuter, men det var inte slut. Med några minuter kvar fick vi en ny hörna och efter denna landade bollen hos Justad som med en behärskad bredsida placerade in bollen i mål. Hemmalaget försökte flytta upp, men lyckades inte skapa några direkta farligheter.

Vi går som sagt till sommarvila som tvåa och det är ljuv musik! Vi spelar inte på topp idag, men vi kämpar väl och när chanserna dök upp i andra halvlek visade vi bra effektivitet. Tobias taktiska disposition med en snabbare backlinje genom att låta Nils-Johan Holmberg spela mittback föll väl ut och Brinkehed kunde bara komma loss ett par gånger.

Coach
Coach
Coach Tobias Nordström kommenterar efter matchen
Vinst mot Blåningsmåla/Eringsboda, en av säsongens skönaste vinster!
Jag tycker vi börjar matchen helt ok och vi spelar bra fram till den avgörande passen som vi oftast slog bort. En ganska jämn första halvlek, de har ett farligt avslut som Gunde gör en bra räddning på.
Andra halvlek tycker jag dom börjar bättre än oss, dom gör också ganska rättvist 1-0. Efter målet så ändrar vi lite i vårt spel och spelsystem, det tyckte jag gjorde att vi höjer vi oss och börjar spela riktigt bra fotboll igen. Vi gör två mål inom fem minuter och har vänt matchen, grabbarna visar vilket otroligt bra lag vi är och att vi aldrig viker ner oss. Jag tar beslutet att fortsätta med samma spelsystem med tanke på att vi har fått ner dom i banan, men tyvärr så kontrar dom in ett 2-2 mål. Då tror nog dom flesta på ett oavgjort resultat, men i grabbarna i FAIF vi vill alltid vinna så i 86 min gör vi 3-2. Helt underbart att se viljan att vinna i detta årets FAIF. Dom försöker givetvis trycka ner oss i banan och göra ett mål till men vi försvara oss otroligt bra och vinner matchen.

Hela laget ska ett sjukt stort plus. Men kan inte låta bli att ge ett extra till Nils-Johan som börja matchen som libro och gör det otroligt bra, sen när jag vill ha lite extra framåt så få han spela vänstermitt och gör det lika bra. När vi gör 3-2 så få han gå ner som libro igen och täpper till matchen. Men som sagt alla var grymma denna match och härligt att se glädjen över vinsten!

Laget 4-2-3-1 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Pontus Wiriden, Nils-Johan Holmberg, Mattias Salander, Patrik ‘Pake’ Andersson
Jens Justad, Dennis Nilsson
Anton ’Öland’ Standert, Torbjörn ‘Svåger’ Johansson(k), Peter ’Skåning’ Wihlborg

Matchfakta 2-3(0-0)
56′ 1-0
71′ 1-1 Anton Standert (Ass Jens Justad)
75′ 1-2 Emanuel Arnesson (Ass Anton Standert)