Vinst mot FTT

Segersång
Andy gör 1-0 direkt på hörna

FAIF stod för en storartad insats när FTT-Fridlevstad/Tving besegrades med 2-1(1-1) inför 45 åskådare hemma på Sambavallen. Tredje segern på tre matcher och vi är uppe i serieledning!

Första halvlek var en rätt jämn historia där båda lagen skapade chanser, med ett litet övertag till hemmalaget. Vi tog ledningen med 1-0 i 15 minuten när Andy Svensson skruvade in en hörna direkt i mål. Kvitteringen kom dock strax senare när bortalaget kunde trycka in en boll som låg lös i vårt straffområde efter en hörna.

Andra halvlek startar vi tveksamt och FTT kan trycka tillbaka oss, vi rycker dock upp oss och Nils-Johan kan i 72 minuten ge oss ledningen med 2-1 på friläge efter ett riktigt snyggt anfall. FTT flyttar upp i slutet, men lyckas inte skapa de riktigt farliga chanserna.

Tobias Nordström
Coach Tobias Nordström efter matchen
Jag tycker redan under uppvärmningen och i omklädningsrummet att det finns en bra känsla i laget.
Vi spelar grymt bra hela första halvlek. Rullar boll när vi ska göra det och slår lite längre när vi behöver det och vi vinner våra dueller över hela planen! Halvleken slutar dock 1-1, men jag tycker vi vinner den på poäng.
Andra halvlek tycker jag att vi faller lite neråt i våra positioner och låter dom komma in i matchen. FTT spelar bättre än oss den första kvarten, men vi kommer igen och börja spela som vi ska igen. Sen avgör vi i den 72a minuten genom ett friläge som Nils-Johan sätter säkert efter ett snyggt anfall. Efter det så flyttar dom upp sitt lag ännu mer men tycker inte dom skapar några jättechanser. De slår in mycket inlägg som vi säkert nickar bort.
Detta var vår bästa match på många år!

Backlinjen var riktigt bra idag med ett extra plus till Pake!
Mittfältarna vann sin match utan problem och vår anfallare och yttrar sprang på allt tills dom fick blodsmak i munnen.
Också extra plus till Johan, som stukar foten och får hoppa på ett ben för att kunna byta. Häller lite vatten på foten och går runt i 2 min, sen vill han hoppa in och spela igen. När han få hoppa in ca 7 min efter stukningen så tar han en löpning från hörnflagga till hörnflagga och tillbaka, det är inställning det! Tycker även att det speglar årets FAIF!

Matchfakta
15′ 1-0 Andreas Svensson
23′ 1-1
72′ 2-1 Nils Johan Holmberg (Ass Karl Olsson Liljekvist)