Premiärvinst

FAIF vs AnkaretFAIF tog en stabil vinst hemma på Sambavallen mot Ankaret. Slutresultatet skrevs till 7-2(3-1) inför storpubliken på 50 personer. Tyvärr var planen inget vidare och något skönspel kunde vi inte bjuda publiken på.

Vi fick en kanonstart på matchen när Öland kunde stöta in bollen efter bara ett par minuter. Strax senare var det när igen för Andy, men skottet tog i stolpen. Han fick dock revansch några minuter senare när han satte 2-0. Ankaret kunde reducera efter en tilltrasslad situation i straffområdet efter en hörna. Precis innan pausvilan stod Nils Johan för en fin soloprestation när han dribblade av flera bortaspelare innan han snyggt satte bollen i nät.

Andra började lite slarvigt, men efter 10 minuter kunde Jens sätta fyran med ett fint lobbskott. Ett par minuter senare fick Peter peta in en boll från nära håll efter en frispark. Ankaret reducerade, men på slutet kunde Kalle sätta ett och Öland gjorde sitt andra. Vi hade flera bra chanser att göra fler mål i andra, men vi gjorde det vi behövde.

Coach Tobias Nordström sa så här efter matchen:
Vi börjar matchen bra, de 10 första minuterna dominerar vi fullständigt. Sen hamnar vi lite fel i vårt positionsspel och vi börjar slarva i hemjobbet och i vårt passningsspel. Men vi kommer in i matchen igen och börjar rulla boll riktigt bra med tanke på hur planen var. Segern var aldrig i fara. Härligt att få vinna en premiär, det var några årsen sist.

Idag var det en stabil laginsats som ska lyftas fram, men Johan Holmberg och även Jens Justad utmärkte sig lite extra.

Laget 4-2-3-1 (från höger)
Mattias Pastuhoff
Johan Eriksson, Peter Svensson, Ricardo Carreno, Patrik ’Pake’ Andersson
Jens Justad, Mattias Salander
Nils-Johan Holmberg, Andreas Svensson, Peter Wihlborg
Anton Standert

Avbytare:
Tommy Ohlsson,
Henrik Markusson,
Karl Olsson Liljekvist
Johan Andersson

Matchfakta
3′ 1-0 Anton Standert (Ass Andreas Svensson)
15′ 2-0 Andreas Svensson
28′ 2-1
45′ 3-1 Nils Johan Holmberg
55′ 4-1 Jens Justad (Ass Andreas Svensson)
58′ 5-1 Peter Svensson (Ass Jens Justad)
75′ 5-2
80′ 6-2 Karl Ohlsson Liljekvist
86′ 7-2 Anton Standert (Karl Ohlsson Liljekvist)

Statistik
Skott på mål: 17-7
Skott utanför: 8-5
Hörnor: 10-3
Varningar: 1-3

Taggar: