Rapport från Emirates

Rapport från Emirates
Emirates Stadium

För ett par veckor sen var jag i London över helgen och där fick jag möjligheten att besöka Emirates Stadium och se Arsenal möta Aston Villa. Är ingen Arsenalsupporter, men var sugen på att uppleva Premier League.

Big Ben
Big Ben

Vädret visade sig inte riktigt från sin bästa sida. Veckan innan hade det varit vår i luften, men under vårt besök var det någon plusgrad, snålblåst och lite snö i luften. Lite halvkallt att turista i men vi hann med det viktigaste, kolla runt lite, åka på sightseeing i öppen dubbeldeckarbuss och givetvis lite shopping. Eftersom min syster bor i London så fick vi bra hjälp att välja rätt restauranger så maten var toppen hela helgen. Även londonborna är hur trevliga som helst.


Emirates Stadium
Emirates Stadium

Men till det viktigaste; matchen! Genom min systers rumskamrats kompis fick vi biljetter och en bra guidning. Han tog med oss till sin bar där han och sina säsongskompisar brukar ladda innan match, god öl och trevlig atmosfär. Dock så var stämningen lite tryckt, Arsenal hade veckan innan först förlorat hemma mot bottenlaget Blackburn och sedan mot Bayern Munchen i Champions League. Nu var vinst ett måste mot nästa bottenlag, Aston Villa, för att hänga med i racet om platserna till Chamions League.

Måljubel
Måljubel

Emirates är en synnerligen välplanerad och inpasseringen gick väldigt smidigt trots att det var utsålt, bara att scanna sin biljett i en automat och sen gå in. Vi hade platser på långsidan, längst fram på övre etage precis vid hörnflaggan, perfekt utsikt. Och vi fick se ett Arsenal som ägde mycket boll, men hade svårt att komma till avslut. Arsenal tog dock tidigt ledningen, Cazorla, men hade svårt att få spelet att lossna. Villa parkerade bussen utanför straffområdet och Arsenal försökte med instick ta sig genom. Verkade som om man hade order om att inte skjuta utifrån. Konstigt, lägen saknades inte. Efter paus kunde Villa kontra in kvitteringen när Arsenal inte kunde försvara sig efter en offensiv hörna. Med fem minuter kvar kunde Arsenal till publikens jubel återta ledningen, när man istället anföll på kanten och spelade snett inåt bakåt och där kunde Cazorla kunde placera in bollen.

Emirates Stadium
Emirates Stadium

Stämningen var faktiskt inte så bra som jag förväntat mig, vet inte om det var matchens betydelse i toppstriden som gjorde stämningen tryckt och nervös, eller om fansen inte var taggade eftersom det mötte ett bottenlag. Högst ljudvolym var det helt klart när bortafansen ljublade och sjöng efter att Villa kvitterat.


Bra korv
Bra korv

Hur som det var en kanonupplevelse och jag hoppas att det blir ett nytt Premier League besök nästa gången jag är i London!