Förlust mot FTT

FAIF - FTT
FAIF - FTT
FAIF – FTT

FAIF mötte på söndagskvällen FTT på Rosenholm konstgräs i säsongens tredje träningsmatch. Matchen slutade med uddamålsförlust 3-4.

På det stora hela så var det en jämn match där båda lagen skapade chanser. FTT tog ledningen efter cirka 20 minuter på ett friläge som hemmaförsvaret bjöd på efter en spark i luften. FTT utökade sen ledningen efter ene situation i straffområdet när vi inte kunde få iväg bollen trots att vi var i numerärt överläge i situationen. Reducering kom strax efter när Andreas Svensson snyggt placerade in en frispark i målvaktens hörn, efter att Peter Wihlborg tagit sig fram och blivit fälld. Underläge 1-2 i paus.

Andra halvlek var lik första. FTT satte 3-1 från misstänkt offsideläge, men vi gav inte upp. Ny reducering, till 2-3, kom när Öland snyggt spelade snett inåt bakåt till Emanuel som kunde stöta in bollen i öppen kasse. FTT gjorde 2-4 innan Nils-Johan vi en försvarare tryckte in 3-4 med någon minut kvar. Precis innan slutsignal hade Öland ett bra läge till kvittering, men målvakten avvärjde.

Vi gör en riktigt bra match idag, hade vi varit lite noggrannare i vissa situationer i försvaret så hade vi kunnat undvika några baklängesmål. Ett stort steg framåt jämfört med matchen sist mot Ramdala.

Coach Tobias Nordström var nöjd efter matchen: ”Vi börjar matchen bra. Dom backar hem från början och vill vänta på våra misstag. Vi går inte på den fällan utan spelar och rullar riktigt bra. Vi bjuder på 2-3 mål. Men det viktiga är att vi inte börjar hänga med huvudet utan vi kämpar på och slänger oss täcker skott. Som var riktigt längesedan jag såg oss göra. Vi sjunker ner lite med lagdelarna i slutet av varje halvlek. Fick knappt några ? Utan fick grymt många !!! istället. Så jag är grymt nöjd med laginsatsen!

Bäst i FAIF idag var hela laget, men Jange utmärkte sig lite extra.