Stabil seger mot Blåingsmåla

Tre glada målskyttar

Tre glada målskyttar

FAIF gjorde debut i nya matchstället från Craft och det slutade på bästa sätt, tre poäng och noll insläppta mål. Slutresultatet skrevs till 3-0(1-0) i sommarvärmen när hemmalaget stod för en stabil insats och Fredrik ’Pede’ Pettersson hade en ganska lugn afton i målet.

Första börjar med ställningskrig där inget lag kan ta greppet om matchen, inga klara chanser innan Andreas ’Andy’ Svensson slår en frispark på mål och Lucas Andersson får den hårda returen rakt på målvakten.
Även vänsterkanten med Daniel Björkander och Simon Svedberg är framme och testar skott. Ledningsmålet skulle dock komma. ’Andy’ tog mot en boll i straffområdet och försöker gå förbi, blir nergjord och av med bollen, hemmapubliken ropade på straff, men ’Andy’ gav inte upp utan tog tillbaka bollen och sätter den lågt i bortre gaveln.

I andra börjar bortalaget piggt de första minuterna, men sedan kan vi ta över igen. 2-0 kommer efter ett inspel snett inåt bakåt där Andreas Norberg tar mot bollen och trycker dit den.
3-0 sätter Marcus Degerskär säkert på straff sedan ’Andy’ blivit nerdragen. Efter detta var matchen avgjord och det var två trötta och långa lag som avslutade matachen.

Startelvan 4-42 (från höger)
Fredrik ’Pede’ Pettersson
Patrik ’Pake’ Andersson, Marcus Degerskär (k), Mattias Sallander, Daniel Björkander
Andreas Norberg, Carl-Christian Karlsson, Björn Henriksson, Simon Svedberg
Lucas Andersson, Andreas ’Andy’ Svensson

Avbytare: Peter Svensson, Niclas Svensson, Ricardo Carreno, Jerry Andersson

Matchfakta FAIF – Blåningsmåla/Eringsboda 3-0(1-0)
27′ 1-0 Andreas Svensson
69′ 2-0 Andreas Norberg (assist Peter Svensson)
78′ 3-0 Marcus Degerskär (straff)

Matchstatistik
Varningar: 2-1(1-0)
Utvisningar: 0-0(0-0)

Publik: cirka 50