Snöpligt poängtapp borta mot Johannishus

Dagen bjöd på ett härligt fotbollsväder och optimala förhållanden för en fin tillställning i den östra konferensen i Blekinge fotbolls division 6. Bortalaget bjöds på kaffe och klarblå himmel.

Matchen startade och direkt tog vi tag i taktpinnen men efter bara några minuter lyckas hemmalaget få till en kontring och rullar retfullt enkelt in 1-0 bakom en målvakt som för sent insett att straffområdet hade krympt något mot sambavallens resoluta areal.

Bortalaget fortsätter att styra mycket av spelet, men hemmalaget kommer då och då till en del farliga vändningar men inget som sätter ’Pede’ i dagens bortamål under några större svårigheter. Ett skott som styrs i stolpen och en spelvändning som ’Salle’ lyckas hockeytäcka liggandes är det farligaste hemmalaget skapar under första halvleken.

I matchminut 32 är Lucas på väg igenom men en hemmaförsvararen lyckas bryta, trots detta lyckas Lucas vinna tillbaka bollen och trycka sig förbi backen och resolut trycka in kvitteringen bakom en chanslös hemmamålvakt, 1-1 och vi går in i halvtidsvila med ett oavgjort resultat.

Andra halvlek hinner knappt börja innan vi fint kombinerar oss igenom ett snurrigt bortaförsvar men Lucas som på nytt får ett fint läge prickar ribban (och in?). Inte en målkamera så långt ögat kan nå och förtvivlat ser vi VAR-tecken från bortalaget utan respons från dagens domare.

Matchen ser trots ett visst chansövertag för bortalaget ut att gå mot ett oavgjort resultat men då i matchminut 88, efter en bakåtnick till målvakt lyckas dagens första målskytt påpassligt smita emellan och sätta mål nummer två och ett tungt poängtapp för Sveriges Milan var ett faktum.

En match som vi i ärlighetens namn var värda ett bättre öde, men då vi inte lyckades peta in något ledningsmål med det spelövertag vi sett till matchen hade, och ett hemmalag som satte tillräckligt många chanser för att göra fler mål än oss så blir utfallet dessvärre inte bättre än en resa hem med noll poäng.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Fredrik ’Pede’ Pettersson
PAtrik ’Pake’ Andersson, Mattias Sallander, Marcus Degerskär (k), Andreas Norberg
Dardan Dulak, Jakob Karlstrand, Carl-Christian Karlsson, Björn Henriksson
Lucas Andersson, Rickard Mattisson

Linus Arvidsson, Jonathan Nilsson, Rasmus Götberg, Simon Svedberg, Joel Sigfridsson

Matchfakta Johannishus SK – FAIF 2-1(1-1)
4′ 1-0 Yazan Abdelqader Makki
32′ 1-1 Lucas Andersson
88′ 2-1 Yazan Abdelqader Makki