Förlust mot Ramdala

Precis som i senaste matcherna gör vi en bra första halvlek, men i andra kunde Ramdala avgöra och vinna klart. Matchen slutade 1-6(1-2) i den stekande solen.

Första halvlek är jämn och båda lagen har lite chanser, men det är bortalaget som tar ledningen i tionde minuten. När man får in bollen efter ett ihopslag. ’Degen’ är nära att kvitter på ett friläge, men strax efter gör han inget misstag när han är på nytt fri och sätter bollen högt över målvakten. Strax innan paus tar Ramdala på nytt ledningen när vi missar i en offsideställning. ’Degen’ och Lucas har sen en bra chans till kvittering precis innan vilan, men bortalagets försvar kan avvärja.

I andra halvlek kommer Ramdala ut och tar kommandot direkt och skapar något bra läge innan de kan öka sin ledning till 3-1. Här dör matchen lite och båda lagen delar hellre ut en ful smäll än spela bollen. I slutminuterna rinner Ramdala genom ett par gånger och fastställer slutresultatet till 1-6.

Kommentar från coach Ricardo Carreno
Inför matchen så visste vi att motståndet har börjat sin säsong bra och att det kommer bli tufft. Vi har rätt inställning från start och laddade för uppgiften. Dock blev uppgiften inte lättare när vi redan innan matchstart vet om att vi kommer få ställa upp med en icke ordinarie målvakt och minst en spelare som kommer från skada/sjukdom. Matchbilden och hela första halvlek blev lite så som vi hade hoppats. Vi försöker rulla boll och hotar vid ett flertal tillfällen. Det märktes att Ramdala inte hade förväntat sig det motståndet de fick och hade de ur balans.
I andra> så får vi flera skador där till och med jag får hoppa in för att täcka upp….
I slutet på andra> så trycker upp med ytterligare en anfallare för att söka kvitteringen. Det straffade sig istället och de får kontra in flera mål på slutet, vi orkade helt enkelt inte.
Återigen en match där siffrorna inte speglar av matchen och tycker vi gör en god insats där vi försöker kämpa oss in i matchen.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Marcus Andersson
Johan Eriksson, Fredrik ’Pede’ Pettersson, Dardan Dulak, Patrik ’Pake’ Andersson
Andreas Norberg, Dennis Nilsson, Jonathan Nilsson, Daniel Björkander
Marcus Degerskär(k), Lucas Andersson

Avbytare:
Peter ’Peppe’ Eckhoff, Johan ’Hinken’ Andersson, Tobias Nordström, Ricardo Carreno, Amir Ali

Matchfakta FAIF – Ramdala IF 1-6(1-2)
10′ 0-1 Oscar Bärlund
21′ 1-1 Marcus Degerskär (assist Lucas Andersson)
42′ 1-2 Adam Törnqvist
54′ 1-3 Johannes Davidsson
82′ 1-4 Jibril Abdilaj Jamac
83′ 1-5 Oscar Bärlund
88′ 1-6 Jibril Abdilaj Jamac

Matchstatistik
Skott på mål: 4-7(3-2)
Skott i målram: 0-0(0-0)
Skott utanför: 4-9(3-5)
Hörnor: 3-8(2-3)
Frisparkar: 13-18(6-10)
Offside: 1-8(0-2)
Varningar: 1-0(0-0)
Utvisningar: 0-0(0-0)

Publik: cirka 30