Säker seger till slut

Måljubel

Måljubel

Vi avslutade säsongen 2017 på bästa sätt när vi vände underläge 0-2 till en säker seger med 5-2 mot Rödeby. Marcus Degerskär gjorde hattrick och Johan Eriksson som bröt sin måltorka i senaste hemmamatchen gjorde två(!) nya mål.

Första halvlek är jämn, första kvarten kanske något till Rödeby och de skapade också första farliga läget på en hörna efter några minuter. Vi har också ett par bra lägen, Johan skjuter över och ’Degen’ prickar ribban. I slutminuterna sätter Rödeby 0-1 när de är först på en retur efter ett skott utifrån.

Vi får en dålig start när ’Hinken’ ska nicka bort ett inlägg över ribban, men får till en perfekt båge över en förvånad Tobbe i målet, 0-2. Vi replikerar dock direkt, Linus skarvar bollen vidare till ’Degen’ som drar till på ett och bollen sitter högt, 1-2. Bara ett par minuter senare är det dags igen, Johan bryter ett uppspel tar sig mellan backarna och curlar snyggt och kyligt in kvitteringen i bortre utan chans för målvakten.
3-2 satte ’Degen’ när han mötte ett nytt inspel och placerade bollen mellan benen på målvakten. 4-2 var riktigt snyggt när ’Degen fullbordade sin hattrick med en vänster i krysset på en fin boll i djupled. 5-2 nickar Johan in efter en hörna när bollen nickas in igen framför mål.

Kommentar från coach Åke Byheden
Vi avslutade säsongen med att göra säsongens bästa match. Bra spel i första halvlek både defensivt och offensivt. Bra spel som skapade många chanser, men inget avslut ville bli mål.
Rödeby gjorde två mål lite turligt, men det kändes ändå inte oroligt i och med att laget fortsatte att spela bra och skapa chanser.
Vi såg redan i första halvlek att motståndarna började tröttna samtidigt som vi körde med ”hockeybyten” och hade fräscha spelare på plan. Mycket riktig så började chanserna utmynna i mål.
Seger i sista matchen är perfekt att ha med sig in i vintervilan och kommande försäsong.

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Tobias Olsson
Michael Nilsson, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Daniel Björkander
Andreas Norberg, Ricardo Carreno, Johan Eriksson, Dennis Nilsson, Björn Henriksson
Andreas ’Andy’ Svensson, Marcus Degerskär

Avbytare:
Linus Arvidsson, Ahmed Jamali, Rasmus Götberg, Johan ’Hinken’ Andersson, Peter Svensson

Matchfakta FAIF – Röödeby AIF 5-2(0-1)
43′ 0-1 Renzo De La Cruz Calderon
46′ 0-2 Självmål
47′ 1-2 Marcus Degerskär (assist: Linus Arvidsson)
49′ 2-2 Johan Eriksson
55′ 3-2 Marcus Degerskär (assist: Ricardo Carreno)
62′ 4-2 Marcus Degerskär (assist: Björn Henriksson)
66′ Utv Abdulkarim Stif
80′ 5-2 Johan Eriksson (assist: Andreas Norberg)
81′ Utv Johan Eriksson

Matchstatistik
Avslut på mål: 11-4(5-2)
Avslut i målram: 1-0(1-0)
Avslut utanför: 15-7(5-3)
Hörnor: 6-2(4-2)
Frisparkar: 10-18(4-11)
Offside: 4-9(4-4)
Varningar: 2-3(0-1)
Utvisningar: 1-1(0-0)

Publik: 35