Förlust i tajt match mot Fridlevstad

Söndagens skogsderby slutade med förlust 1-2(1-0) sedan vi återigen fått spela stor del av matchen med en man mindre. Målskytt för dagen blev Andreas ’Andy’ Svensson.

Matchen kan beskrivas med kamp, kamp och kamp, precis som ett derby ska vara. Efter dryga halvtimmen tog vi ledningen med 1-0 då ’Andy’ tog till vara på en gratischans när hemmalaget slog en hemåtpass över målvakten i stolpen och ’Andy’ kunde sätta returen. Tyvärr drabbas vi slutet av halvleken av en utvisning och skulle få kämpa för att behålla ledningen med en man mindre.

I andra halvlek skapar vi en del trots en man mindre, men vi får också löpa mycket i försvarsspelet. Fridlevstad kan kvittera rätt tidigt när en hemmaspelare kommer fri, faller, men en annan spelare kan skjuta mot mål. Ett mål som blev lite omdiskuterat då domaren blåste innan bollen gick över linjen. Och sen även göra 2-1 med 20 minuter kvar, när de spelar bollen förbi Tobbe, ’Mike’ räddar bollen men den går in via en motståndare innan han far in i målställningen. Vi skapar ett par chanser för kvittering, men lyckas inte få in bollen.