’Degen’ sen poängräddare

Marcus Degerskär

Marcus Degerskär

Med en kvittering i 94 minuten av Marcus ’Degen’ Degerskär så slutade matchen mot Blåningsmåla/Eringsboda 3-3(2-1). ’Degen’ var het för dagen och satte alla våra tre mål.

Bortalaget inledde klart bäst och tryckte tillbaka oss under första kvarten. Blåningsmåla hade flera chanser, men trots det kunde vi ta ledningen i femte minuten. Vi vinner en andraboll i straffområdet, Björn skjuter och ’Degen’ håller sig framme, vänder runt och slår bollen förbi målvakten.
Efter dryga halvtimmen kvitterar Blåningsmåla när man vinner luftduellen på en frispark och nickar tillbaka bollen mot första stolpen där en fri spelare kan stöta in bollen i mål. Repliken låter dock inte vänta på sig, vi får en frispark på mittplan som Ricardo lyfter fram bollen till ’Degen’ som kan peta in sitt andra mål för dagen. Ledning med 2-1 i paus.

I andra kvitterar Blåningsmåla på en ny fast situation. På en frispark blir två spelare, i misstänkt offside, fria på bortre stolpen och kan nicka in bollen till 2-2. Med drygt 10 minuter kvar har bortalaget vänt på matchen med ett högst turligt mål. ’Mårten’ räddar ett friläge med en fotparad, men bollen tar hårt i bröstet på en jagande försvarare och seglar in i krysset.
Vi ger inte upp utan flyttar upp i jakt på en kvittering och i slutminuten kommer den. Bollen gick fram och tillbaka i straffområdet, innan ’Jonte’ spelar in bollen genom straffområdet, ’Degen’ tar mot felvänd, men vänder runt och skruvar in bollen lågt i bortre hörnet. Hattrick för ’Degen’ och en skön poäng för laget!

Kommentar från coach Åke Byheden
Efter en passiv och smått kaotiska första tio minuter vaknade vi upp och gick in i situationerna och började spela offensivt när vi hade boll. Härefter blev det ett spel från båda lagen med en hel del längre bollar på djupet. Anledningen till det var att Blåningsmåla tryckte upp med mycket folk så att vår backlinje och mittfält hamnade på linje och motsvarande på andra sidan planen. Detta lämnade ett stort grönt fält i mitten som inget av lagen hann eller orkade ”ta hand om”.
Blåningsmåla hade bollen mer och skapade flest chanser, men bra försvar och framför allt bra målvaktsspel, samtidigt som vi var effektivare gav ett oavgjort resultat.

Bra försvarsspel samtidigt som vi släpper in tre mål låter kanske lite konstigt. Vi ska då ta hänsyn till att ett av målen kom till när ett skott stoppas och går som en flipperkula mellan oss och in i mål samt att ett annat mål kommer till när vi noterade års-sämsta i att ställa offside.
Summerar vi insatsen så bidrog alla med ett ordentligt slit och en härlig inställning. Klart godkänt!

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Mattias Mårtensson
Michael Nilsson, Tobias Nordström, Daniel Björkander
Andreas Norberg, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Peter Svensson, Björn Henriksson, Patrik ’Pake’ Andersson
Marcus ’Degen’ Degerskär, Andreas Svensson

Avbytare:
Dennis Nilsson, Jonathan Nilsson, Henrik Andersson Sorman, Ahmad Jamali och Ricardo Carreno

Matchfakta Lagx-Lagy 0-0(0-0)
5′ 1-0 Marcus Degerskär (assist Björn Henriksson)
32′ 1-1 Dennis Bern
33′ 2-1 Marcus Degerskär (assist Ricardo Carreno)
53′ 2-2 Dennis Bern
76′ 2-3 Självmål
90+4 3-3 Marcus Degerskär (assist Jonathan Nilsson)

Matchstatistik
Varningar: 1-3(0-1)
Utvisningar: 0-0(0-0)

Publik: ca 60