Klar förlust mot Biffarna

Det blev en klar förlust när vi på bortaplan mötte Blåningsmåla/Eringsboda. Slutresultatet skrevs till 5-0(2-0).

Vi var inte med i början av matchen och redan i tredje minuten får Tobbe rädda ett avslut i fritt läget på ett inspel från kanten. 1-0 kom på en lång lyftning från mittplan som seglade in under ribban. Nästa kalldusch väntade inte länge på sig, hemmaspelaren fick med en klar hands ta med sig bollen fram till ett friläge som förvaltades fram till 2-0.
Halvleken blev jämnare vad det led, men vi hade svårt att skapa några chanser.

I början på andra lyfter vi spelet lite och trycker tillbaka Blåningsmåla, men fortfarande utan att skapa de farliga chanserna. Efter timmen spelad tvingades Tobbe i målet till ett byte efter en ny kollision med en hemmaspelare, Dardan fick ta på sig handskarna och ställa sig i målet. Strax efter detta får Dardan kapitulera när Blåningsmåla slår en lång boll bakom backlinjen som man springer genom på, 3-0. Precis efter detta har vi vår bästa chans i matchen, Ahmad kommer fram på kanten och får avslutet förbi målvakten, dock räddas bollen precis på mållinjen. Bollen går till Eric som avslutar, men bollen stoppas av en hemmahand som domaren valde att inte blåsa straff för.
Istället kan hemmalaget komma runt på kanten och trycka in 4-0 i bortre gaveln. Innan man fastställer slutresultatet 5-0 genom att slå en en retur efter inlägg.

Kommentar från coach Åke Byheden
En mycket tung förlust som ger oss mycket huvudbry. Trots att det ”bara” var 2-0 efter första halvlek så var det inte mycket som fungerade. Det blev inte bättre i andra halvlek utan dom fick springa igenom oss gång efter annan. En förbättring är ett måste och det på alla plan – försvarsspelet, uppspelsfasen, offensiven.
Vi har tappat lagspelet och börjat spela för oss själva igen. Kanske ett resultat av bristande samträning. Men det är svårt med de många återbuden på träningstillfällena. Vi har på de senaste två matcherna 0-9 i målskillnad och sammanlagt två(2!) målchanser. Vi måste ta oss samman nu.

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Tobias Olsson
Michael Nilsson, Tobias Nordström, Patrik ’Pake’ Andersson
Dennis Nilsson, Ricardo Carreno, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Björn Henriksson, Daniel Björkander
Andreas ’Andy’ Svensson, Rasmus Götberg

Avbytare:
Eric Flinke, Ahmad Jamali, Henrik Andersson Sorman, Dardan Dulak och Jonas Sandström

Matchfakta Blåningsmåla/Eringsboda – FAIF 5-0(2-0)
5′ 1-0 Erik Rylandersson
10′ 2-0 Mandus Brinkehed
70′ 3-0 Ahmad Khalaf
74′ 4-0 Mandus Brinkehed
77′ 5-0 Marcus Brättelid

Matchstatistik
Varningar: 3-2(1-0)
Utvisningar: 0-0(0-0)

Publik: ca 20