Förlust mot Ramdala

Det blev förlust i hemmapremiären mot Ramdala på ett soligt, men blåsigt och kallt Fjärdsjömåla IP. Slutresultatet skrevs till slut till 0-4(0-2).

Båda lagen hade var sitt friläge direkt i inledningen, där hemmalagets Marcus Degerskärs var farligast. Han blev fri från halva plan, men avslutet när han försökte tunnla målvakten räddades. Istället var det Ramdala som tog ledningen i sjunde minuten när man fick flera chanser efter en hörna och till slut kunde skjuta från straffområdeslinjen till 0-1.
Ramdala var hetare och Tobbe i målet fick göra flera bra räddningar.
I matchminut 29 kom Ramdala runt på högerkanten och inspelet nådde en fri spelare vid bortre stolpen som enkelt kunde sätta bollen i mål.

Slutet på första och andra bli lite jämnare i spelet, men det är ändå Ramdala som har de flesta chanserna. 0-3 kommer med 10 minuter kvar när en bortaspelare alldeles för enkelt får dribbla sig genom fem försvarare och sätta bollen i mål. Vid 0-4 räddar Tobbe först friläget, men det blir ett motlägg som går i en båge över som kan förpassas in i det tomma målet.

Kommentar från coach Åke Byheden
Förlust mot ett bättre lag idag. Motståndarna har en mycket bra defensiv och press över hela banan vilket gjorde att vi skapade mycket lite, de var rörliga och tog vara på sina chanser. Vi hade svårt med uppspelen och när vi väl kommer upp en bit i banan så fick vi inte till de avgörande passningarna fram till avslut. Vi hade också lite problem med positionsspelet i det tempo som matchen spelades i. Kanske inte så konstigt då endast tre spelade på samma position som förra matchen.
Vi får skylla lite på de många återbuden vilket medför helt nya konstellationer i lagdelarna. Men som sagt förlust mot ett bättre lag. Nu tar vi nya tag och förbättrar bristerna och förstärker det vi är bra på.

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Tobias Olsson
Michael Nilsson, Henrik Henriksson, Daniel Björkander
Andreas Norberg, Ricardo Carreno, Erik Flinke, Björn Henriksson, Rasmus Götberg
Andreas ’Andy’ Svensson, Marcus Degerskär(k)

Avbytare:
Ahmad Jamali, Daniel Husseini och Henrik Andersson Sorman

Matchfakta FAIF – Ramdala IF 0-4(0-2)
7′ 0-1 Dardan Cimili
29′ 0-2 Agon Gashi
80′ 0-3 Erik Emricsson
87′ 0-4 Dardan Cimili

Matchstatistik
Varningar: 0-2(0-1)
Utvisningar: 0-0(0-0)

Publik: ca 25 frusna