Rapport från Lilla DM

Med några sena återbud blev det en liten trupp som begav sig till Ronneby Sporthall för att försvara de rödsvarta färgerna. Men det var tufft och inte förrän vi spelade i ordinarie tröjor så kom första målet och första poängen.

Åke sammanfattar dagens matcher: Vi spelade tre matcher i gruppspelet och visade upp tre helt olika skepnader i de tre matcherna. Efter en mindre bra start visade vi god moral och tog oss samman i sista matchen.

FC Iliria – FAIF 4-0
En ganska jämn match spelmässigt, dock med litet övertag till Iliria. När Iliria dessutom bjöds på flera bra lägen efter missar i uppspelsfasen, var de inte sena att utnyttja lägena för att vinna komfortabelt. Närmast mål för FAIF var Hossein med ett skott i stolpen.

Åkes kommentar: Här uppträdde vi med en viss osäkerhet och passivitet vilket motståndarna utnyttjade. Vi skapade inte speciellt många chanser offensivt.

FAIF – Sillhövda AIK 0-7
Vi får en olycklig start med två tidiga utvisningar som Sillhövda utnyttjar och går direkt fram till 2-0. Sedan är vi inte med i matchen utan Sillhövda vinner klart, dock lite väl stora siffror då Sillhövda visade prov på Sillhövda bra effektivitet.

Åkes kommentar: Här uppträdde vi förvirrat. Sillhövda var bra organiserade och hade en effektiv offensiv. Dom hjälptes på traven av att vi kom igång med rörelsen men inte samfällt utan lite för ivrigt åt olika håll.

Ramdala – FAIF 1-1
Sista matchen och nu bytte vi till ordinarie tröjor och fortsatte dessutom att spela till de med röda tröjor, vilket gav resultat och vi gjorde vår bästa match för dagen. Ramdala drog på sig två utvisningar i början och trots att vi fick spela 4 mot 2 under nästa 30 sekunder kunde vi inte utnyttja överläget. Med sex minuter kvar kontrar Ramdala in 1-0, lite tungt då vi kände att vi hade matchen. Kvitteringen kom med tre minuter kvar när Björn stötte in bollen från nära håll till 1-1. Ett resultat som stod sig matchtiden ut och vi fick avsluta lite positivare än de två första matcherna.

Åkes kommentar: Här gjorde vi en bra lagmässig insats. Bra disciplinerad defensiv och bra omslag till offensiv. Vi skapade en del chanser och jag tycker nog att vi låg närmare ett andra mål än motståndarna.

Truppen
1. Tobias Olsson
3. Daniel Björkander
6. Per-Martin ’PM’ Pettersson
8. Hossein Rezai
10. Ricardo Carreno
11. Björn Henriksson, 1 mål
15. Amir Ali, 2 utv
16. Henrik Henriksson, 1 utv
19. Johan ’Hinken’ Andersson