Rapport från KM

FAIF - Trion

FAIF – Trion

På annandagen avgjordes gruppspelet i KM och vi spelade i grupp 4 där vi ställdes mot FK Karlskrona 2, Ramdala IF, Lyckå FF 1 och IF Trion 1.

Åkes kommentar om turneringen: Bättre lagmässiga insatser, där vi ibland inte riktigt orkade hålla upp positionerna defensivt. Motståndarna straffar oss då effektivt.

FK Karlskrona 2 – FAIF 5-0
Vi lyckas hålla unga, snabba och tekniska FFK ifrån vårt mål nästan halva matchen, men sen med två skador så orkar vi inte och FKK rinner ifrån till 5-0.
Tyvärr drabbades vi av två skador, när både Jakob och Ricardo gick sönder redan i denna matchen.

Åkes kommentar: Vi stod upp bra halva matchen. Med två skador rann orken ut snabbare. Vi sjönk för lågt i defensiven vilket FKK utnyttjade effektivt genom att skjuta igenom oss.

Ramdala IF – FAIF 0-1
Andra matchen och vi möter Ramdala igen. En jämn match som vi till slut kan vinna efter ett klassmål från Hossein. Han tar mot en boll, vänter bort sin back och trycker upp bollen i närmsta krysset, snyggt! Med en och en halv minut kvar drar vi på oss en utvisning, men kan reda ut stormen och ta tre poäng.

Åkes kommentar: Bra match hela vägen framför allt defensivt, men även offensivt.

FAIF – Lyckå FF 1 1-4
Vi får en bra start mot Lyckå när ’PM’ efter ett par minuter avancerar fram och trycker in 1-0. Ledningen blir dock inte långvarig utan strax efter kvitterar Lyckå när man slår in en retur efter ett långskott. Vi drar sen på oss två raka utvisningar och under den andra tar Lyckå ledningen med 2-1. Och kan sedan vinna matchen med 4-1.

Åkes kommentar: Orken igen och med lite för långa byten på de 6 spelare som var kvar sjunker vi lågt igen och går bort oss vi några tillfällen. Något som de tempostarkare motståndarna tog vara på.

FAIF – IF Trion 1 3-4
Trion tar snabbt ledningen i matchen genom att vända bort oss på en långboll till 1-0 och sedan slå in en return till 2-0. Vi reducerar till 1-2 genom ett långskott från ’PM’, men strax efter drar vi på oss en utvisning som Trion utnyttjar till 3-1. Trion utökar sen ledningen till 4-1 genom att runda ett passivt försvar. Vi ger dock inte upp, med knappt tre minuter kvar driver ’PM’ fram bollen och avslutar mellan målvaktens ben till 2-4. Minuten senare väggar Henrik med Hossein och kan göra 3-4 med ett lågt skott. Tyvärr kommer vi inte närmre, utan matchen slutar med en uddamålsförlust.

Åkes kommentar: Inte heller i denna turnering lägger vi oss ner och dör, utan plockar fram de sista krafterna och gör vår bästa match. Motståndarna är lite skickligare på att utnyttja våra misstag än vi på deras.

Vidare från gruppen gick FKK (som senare förlorade finalen mot FKK 1) och Lyckå.

Truppen
1. Seyed Sajad Mohseni
3. Daniel Björkander, 1 utv
6. Per-Martin ’PM’ Pettersson, 3 mål, 1 utv
8. Hossein Rezai, 1 mål
9. Jakob Karlstrand
10. Ricardo Carreno
11. Björn Henriksson
15. Taib Sisic
16. Henrik Henriksson, 1 mål, 3 utv