Poäng med mersmak mot Fridlevstad

Flymen Ultras bjöd på nytt tifoDet blev till slut oavgjort 2-2(1-1) i derbyt mot Fridlevstad GOIF på soliga Skogsvallen. I en match som vi sett till chanserna borde avgjort.

Vi inleder matchen bra och skapar omgående tre hörnor, dessutom har ’Degen’ en klack på ett inspel som tyvär går rakt på målvakten. Istället får vi en kalldusch när Fridlevstad i sjätte minuten för första gången tar sig in på vår planhalva, måttar ett inlägg och kan nicka in bollen vid bortre stolpen. I artonde minuten kvitteringen snyggt när ’Andy’ nickade in ’Salles’ inlägg.
I slutet av halvleken har Fridlevstad ett par lägen, men Tobbe gör bra räddningar i målet.
Oavgjort paus, även om vi kändes lite hetare och kvickare än hemmalaget.

I andra är det Fridlevstad som börjar klart bäst och de har ett hårt skott som tar i ribban och studsar ner på mållinjen. Vi blir sen blåsta på en straff när en hemmaback glidtacklar i straffområdet och stoppar bollen med armen, men ledningsmålet skulle komma strax efter. Andys inspel studsar på ett smalben ut till Jacob som fyller på och placerar in bollen till 2-1.
Fridlevstad flyttar nu upp i jakt på kvittering, men det skapar istället stora ytor för våra omställningar och hemmamålvakten lyckas med tur och skicklighet hålla bollen utanför mål. ’Degen’ prickar stolpen i en kontring och ’Andy’ är nära på returen. ’Andy’ nickar på en ny kontring en boll som målvakten ’gräver’ ut på mållinjen. och Eric hade ett lobbskott som målvakten var nära att tappa in.
Istället kan Fridlevstad kvitter i 75:e minuten när man efter en hörna och flipper i straffområdet kan nicka in bollen.

Det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut och innebär att båda lagen kommer att undvika jumboplatsen i tabellen.