Förlust mot Vilshult

Förlust mot Vilshult

FAIF on tourHöstsäsongen körde igång i söndags när vi åkte till Vilshult och deras fina plan Åvallen. Hemmalaget var effektivare på de chanser som skapades och vann matchen med 2-1(0-0).

Matchen i sig var helt jämn, men det var Vilshult som hade ett litet grepp om händelserna under första halvan av halvleken, medan röd-svarta tog över under andra halvan. Närmast mål var ’Andy’ med ett tungt skott i burgaveln, Vilshult som hade ett friläge och två lägen för Degerskär i straffområdet.

Andra halvlek böljade fram och tillbaka mellan två lag som blev allt tröttare på den fina men tunga planen. Fem minuter in i halvleken tog Vilshult ledningen på på ett friläge efter en långboll, 1-0. Andy hade sedan en nick över innan Marcus Degerskär fick chansen från straffpunkten efter att ett inlägg tagit på en hemmahand. ’Degen’ slog inte den mest välplacerade straffen, men målvakt kunde ändå inte stoppa bollen, kvitterat 1-1.
Tobbe i målet räddade sen ett friläge och vi har 2-1-bollen inne, men ’Degen’ blir (felaktigt?) avblåst för offside när han stöter in bollen vid bortre stolpen.
Kanske störda av denna motgången så släpper vi till ett friläge på en långboll som ’Tobbe’ först räddar, men vi kan inte få undan bollen och hemmalaget leder med 2-1 i 85:e minuten.
I slutminuten är Niclas fri på väg mot målet, men blir helt felaktigt avblåst för offside, trist i ett bra läge för att rädda en poäng.

Kommentar från coach Åke Byheden
Vi höll ihop spelet bra och spelade stabilt och metodiskt. Efter en jämn första del av första halvlek får vi lite grepp resterande del av halvleken och skapade en del chanser.
I andra fortsatte vi med det stabila spelet men hade fortfarande svårt att sätta dit den. Sista delen av halvleken börjar tröttheten ta ut sin rätt vilket syns på en del beslut och att vi får svårare med tekniken. Vilshult vann på att man var effektivare.

Startelvan 3-5-2 (från höger)
Tobias Olsson
Michael ’Mike’ Nilsson, Mattias Sallander, Daniel Björkander
Niclas Svensson, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Eric Flinke, Jakob Karlstrand, Hossein Rezai
Marcus Degerskär, Andreas ’Andy’ Svensson

Avbytare:
Daniel Husseini, Kasper Sjöström, Jonas Sandström, Per Pettersson

Matchfakta Vilshults IF – FAIF 2-1(0-0)
51′ 1-0 Ahmed Al Jarroub
58′ 1-1 Marcus Degerskär (straff)
75′ 2-1 Darwish Mohammad Adnan

Matchstatistik
Straffar: 0-1(0-0)
Varningar: 0-0(0-0)
Utvisningar: 0-3(0-0)

Publik: 30