Johannishus starkare

Johannishus starkare
Hussein Rezai testar Johannishusmålvakten

Hussein Rezai testar Johannishusmålvakten
Hussein Rezai testar Johannishusmålvakten
I sista matchen för vårsäsongen blev det förlust borta mot Johannishus SK med 1-5(0-2). I en match där Johannishus var snäppet bättre och kunde vinna.
Nu tar vi paus över sommaren innan serien startar om med fyra lag från vår undre halva och tre lag från västra serien i division 6B. Vi återkommer med mer detaljer kring detta upplägg framöver.

Första halvlek går till Johannishus som skapade fler och bättre chanser. I åttonde minuten kom 1-0 när hemmalaget kom genom rätt enkelt och fick ett friläge där man rundade Amir i målet. Amir och Räkan (grym glidtackling) räddar sedan två bra lägen för hemmalaget. I 18 minuten blev ’PM’ nergjord i straffområdet och ’Andy’ stegade fram mot fd FAIFaren och straffspecialisten Johan ’Sillen’ Nilsson. ’Andy’ valde att gå på kraft, men en väl nernött straffpunkt gjorde att bollen gick i ribban och ut. Nära kvittering.
Istället kunde Johannishus strax före paus öka på sin ledning till 2-0 på ett långskott.

I andra halvlek böljar spelet mer, men det är främst Johannishus som tar vara på sina chanser. 3-0 långboll och nick över målvakten. 3-1 minuten senare när Hussein snor en pass mellan mittbackarna och fri sätter bollen i mål.

Sliten straffpunkt orsakade två missar?
Sliten straffpunkt orsakade två missar?
4-1 kommer på friläge, strax innan missade även hemmalaget en straff. Vi har ett par bra lägen till mål, men ’Sillen’ räddar eller så skjuter vi över. Med drygt 10 mintuer kvar faställer hemmalaget slutresultatet 5-1 på en ny lång boll och friläge mot en målvakt som hamnade på mellis.

Kommentar från coach Åke Byheden
En match där vi inte hade superjämn fördelning av spelare på de olika positionerna. Många fick därför spela på ovana platser och gjorde det klart godkänt. Bra lagmoral, inget gnäll utan man går in och gör sitt bästa i den nya positionen.
Defensiven funkade bra i 30-35 min, men vi hittade inte riktigt rätt i uppspelen vilket offensiven blev lidande av. När tröttheten börjar komma så sjunker vi ner i banan. Det gör att vi har svårt att lyfta spelet.
I andra halvlek fungerade uppspelen bättre vilket gjorde att vi hade en del samlade anfall, men defensiven funkade inte riktigt lika bra vilket straffade sig i form av några mål bakåt.
5-1 är lite stora siffror, något mål mindre hade speglat matchen bättre.
Nu tränar vi upp oss under sommaren och börjar finslipning i början av augusti.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Amir Ali
Jonas Sandström, Ricardo Carreno, Johan ’Hinken’ Andersson, Patrik ’Pake’ Andersson
Daniel Husseini, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Johan Eriksson, Gholam Asgari
Anderas ’Andy’ Svensson, Eric Flinke

Avbytare:
Daniel Björkander, Rasmus Götberg, Hussein Rezai, Michael Nilsson, Niclas Svensson

Matchfakta Johannishus SK-FAIF 5-1(2-0)
8′ 1-0 Sebastian Ahlborg
41′ 2-0 Viktor Karlsson
49′ 3-0 Sebastian Ahlborg
50′ 3-1 Hussein Rezai
65′ 4-1 Johannes Bandling
78′ 5-1 Sebastian Ahlborg

Matchstatistik
Varningar: 1-3(0-2)
Utvisningar: 0-1(0-0)

Publik: 30