Jämnt derby slutade med förlust

Flymen Ultras bjöd på tifo innan matchstart

Det blev förlust 2-4(1-2) i derbyt mot Fridlevstad GOIF i en jämn match där Fridlevstad var effektivare i lägena som dök upp. Ingen större spelkvalité bjöds publiken på under regntunga moln, båda lagen hade svårt att hålla i bollen

Matchen började trevande med ställningskrig utan att något lag tog kommandot. Efter en kvart började hemmalaget ta över och i 20:e minuten kunde vi ta ledningen med 1-0, bollen spelades i sidled utanför straffområdet ut till höger där Niclas drog på ett hårt skott i nättaket ovanför målvakten. Vi fortsätter bra och har en dubbelchans där skottet till slut räddas av en back som vänder ryggen till och får bollen på armen, kunde blivit straff, men domaren valde att fria.
Efter dryga halvtimmen kommer bortalaget fram allt mer, först får Tobbe avvärja ett friläge och där ropar bortalaget på straff, men på nytt friade domaren och kvitterat i strafflägen. Kvitteringen målmässigt kommer dock strax senare, kvicke Marcus Windén snodde bollen av en back och sprang till sig ett friläge där han elegant lyfte in bollen, 1-1. Med drygt fem minuter kvar av halvleken så kommer Fridlevstad runt på kanten efter en långboll och kan framför mål slå in bollen till ledning 2-1 i paus.

Vi börjar andra halvlek med en bra chans där Andy nickar för målvakten, men bollen hinns upp på mållinjen och rensas bort. Istället får en bortaspelare dribbla från mittfältet, genom backlinjen och sedan sätta bollen i mål, förvisso snyggt, men alldeles för lätt, 1-3 på resultat tavlan.
’Andy’ ville dock inte vara sämre, han tog emot en långboll från brorsan framför backlinjen, rundade alla fyra innan han sköt bollen förbi målvakten, 2-3.
Matchens sista mål gjorde bortalaget när man med ett inspel hittade en fri spelare mellan mittbackarna, som med lite tur fick med sig bollen och kunde rulla in 2-4.
Andra halvlek bjöd mest på kamp, mellan två lag som blev allt tröttare.