Första poängen mot Sillhövda

'Andy' sätter straffen till 2-2

’Andy’ sätter straffen till 2-2

Jumbofinalen mellan de poänglösa lagen, FAIF och SAIK, slutade oavgjort 2-2 efter att lagen haft var sin halvlek och båda lagen får jobba vidare för att bärga första fullpoängaren.

Vi inleder nästan omgående matchen med ett friläge, men målvakten Räddar ’Andys’ avslut. Efter 10 minuter får en bortaspelare gå upp omarkerad på hörna och kan enkelt nicka in 0-1. Halvvägs in i halvleken utökar SAIK ledningen när man stöter in en retur efter en frispark från ganska långt håll. Vi har några halvlägen att reducera, men domarn blåser av när Gholam var på väg genom och ’Andys’ avslut med ryggen mot mål gick tätt utanför.

Andra inleds med dubbla chanser för Sillhövda, först kommer de runt på kanten och avslutar i burgaveln, sedan ett skott i stolpens utsida efter hörna. Vår reducering till 1-2 kommer strax efter, ’Andy’ möter ett inlägg på volley, målvakten räddar, men Daniel Husseini kan slå in returen.
Sillhövda försöker försvara sin ledning med att slå bort bollen, men vi lyckas skapa lite lägen. Med 20-25 kvar har Jakob två bra skottlägen, först över på halvvolley sedan räddar målvakten nästa läge.
Utvisningar drabbade båda lagen efter vars två gula kort, i en egentligen snäll match. Kvitteringen kom strax efter när ’Andy’ enkelt förvaltade en straff efter att en försvarare fått bollen på armen. Riktigt heta lägen för att ta hem segern saknades sen, närmast var Niclas med en framstöt som slutade med ett skott i gaveln.

Kommentar från coach Åke Byheden
Första halvlek fick vi inte till något spel att tala om. Krampaktigt och inte många vettiga uppspel förrän i precis slutet av halvleken. Ouppmärksamhet och obeslutsamma ögonblick gör att det står 0-2 när vi går till pausvila.
I andra halvlek är beslutsamheten, rörelsen på plats och vi får till spelet. Vi skapar chanser och gör 2 mål. En klart godkänd halvlek.
Vi tar med oss den halvleken och startar nästa match på det viset.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Tobias Olsson
Johan ’Hinken’ Andersson, Dennis Nilsson, Marcus Degerskär, PAtrik ’Pake’ Andersson
Johan Eriksson, Eldin Malkoc, Ricardo Carreno (k), Gholam Asgari
Eric Flinke, Andreas ’Andy’ Svensson

Avbytare:
Daniel Husseini, Hussein Rezai, Jakob Karlstrand, Michael Nilsson, Niclas Svensson

Matchfakta FAIF – Sillhövda AIK 2-2(0-2)
10′ 0-1 Tobias Gneupel
22′ 0-2 Kevin Pettersson
49′ 1-2 Daniel Husseini
78′ Utv Ricardo Carreno
78′ Utv Ola Holgersson
80′ 2-2 Andreas Svensson (straff)

Matchstatistik
Varningar: 3-3(0-1)
Utvisningar: 1-1(0-0)

Publik: 70