Målrikt på Brunnsvallen

Fåglarna trivdes bra på Brunnsvallens blöta plan

Målen regnade in på riktigt blöta och regniga Brunnsvallen där planen ställde till det för båda lagen. När målkalaset var slut stod FC Iliria som segrare med 8-5(6-3).

Vi är inte alls med under första 20 minuterna och Iliria har omgående en nick som går precis utanför. Innan klockan tickat upp på 10 minuter bryter Iliria ett uppspel, man tar sig ner till kortlinjen och spelar in till en spelare som kana stöta in den till 1-0. 2-0 kommer på en retur efter ett skott, när ingen vill ta bort bollen. Strax efter kommer även 3-0.
Någon minut senare får vi in en reducering när Marcus Degerskär tar sig genom och sätter bollen och han har ett läge till strax efter. Dock får vi två tunga kallduschar igen, först halkar Dennis i en situation där han har full koll, men som leder till ett friläge och 5-1 kommer när Iliria är först på en utboxad boll och kan lägga in den i öppet mål. 6-2 är ett långskott från 30 meter som går in. En reducering till 3-6 kommer när ’Andy’ spelar in bollen, men försvararen som ska rensa trycker upp bollen i nättaket. Strax efter är ’Andy’ fri, men målvakten räddade.
Med några minuter kvar av halvleken så tvingas Dennis Nilsson lämna planen med rött kort efter att ha fällt en hemmaspelare som var på väg genom.

Trots en man mindre så är det vi som för matchen i andra halvlek. Marcus Degerskär rivstartar inleder med två bra chanser som målvakten räddar. Några minuter senare är han fri på en kontring efter hörna, men målvakten räddar på nytt. ’Andy’ reducerar till 4-6 när han fintar bort en back och bombar in bollen vid första stolpen. Vi känns nu på gång, men tyvärr får Iliria in 7-4 när man från klar offside får friläge mot Tobbe, han räddar första läget, men returen kan de rulla in efter lite kalabalik och dåligt hemjobb. Sen kommer även 8-4 på en flygande kontring.
Med kvarten kvar har vi 5-8-reduceringen inne, men målet blir bortdömt för gruff i en annan situation. Reduceringen skulle dock komma sedan ’Andy’ vid bortre stolpen snyggt nickat in ’Degens’ precisa inlägg.
Vi hade något läge till, men lyckas inte att överlista hemmamålvakten som gjorde flera fina parader under matchen.