Förlust i premiären

Kallinge SKDet blev förlust i premiären mot Kallinge som var bättre och rörligare. Slutresultatet skrevs till 1-4(0-2) efter att Niclas Svensson reducerat i slutminuterna.

Kallinge satte högsta fart direkt och ägde första halvlek, vi kom inte riktigt fram i några vassa attacker förutom ett par frisparkar.
I sjunde minuten kunde bortalaget ta ledningen när man från offsideposition skarvade in ett inlägg i mål. 2-0 kom på straff där Gunde gick åt rätt håll och såg ut att rädda, men kunde inte hålla bollen.
Resultatet i paus var inte orättvist på något sätt, Kallinge skapade mest och bäst.

I inledningen av andra halvlek är vi alldeles för passiva och Kallinge satte högsta fart och kunde sätta två snabba mål direkt och avgöra matchen.
Vi försökte flytta fram, andra halvlek var lite jämnare spelmässigt, men det dröjde till 85:e minuten innan vi fick in bollen i mål, detta efter samarbete med bröderna Svensson. ’Andy’ slog ett fint inlägg från vänsterkanten som Niclas nickade in vid bortre stolpen.

Kommentar från coach Åke Byheden
Vi mötte ett mycket rörligt Kallinge som vi hade svårt att få grepp på. Dom skapade en hel del tack vara att man skapade sig tid med sina löpningar. Vi fick inte riktigt ordning på uppspelen, vilket gjorde att vi blev tillbakapressade.
I andra halvlek blev det bättre och vi fick lite mer boll. Detta resulterar bla i anfallet på vänsterkanten där ’Pake’ och ’Andy’ samspelar och slutligen lägger en kross över till Niclas som gör mål.
Resultatet speglar chanserna väl och ’Gunde’ gjorde en del bra räddningar. Han kan inte lastas för målen, även om han lovat att hålla nollan.
Vi drar lärdom av matchen och filar det vi kan göra bättre.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Rasmus Götberg, Peter Svensson, Mattias Sallander, PAtrik ’Pake’ Andersson
Johan Eriksson, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Andreas ’Andy’ Svensson, Daniel Björkander
Marcus Degerskär, Eric Flinke

Avbytare:
Johan ’Hinken’ Andersson, Jakob Karlstrand, Ricardo Carreno, Niclas Svensson och Dennis Nilsson

Matchfakta FAIF – Kallinge SK 1-4(0-2)
7′ 0-1 Linus Dahlstedt
30′ 0-2 Beqir Salimusa (straff)
47′ 0-3 Jake Andersson
48′ 0-4 Fitim Gashi
85′ 1-4 Niclas Svensson

Matchstatistik
Varningar: 1-2(0-0)

Publik: 45