Förlust mot Fridlevstad

Fridlevstad GOIFFAIF spelade under söndagskvällen en träningsmatch mot seriekollegan Fridlevstad GOIF. I en på det hela taget jämn match drog bortalaget det längsta strået och vann med 3-2.

Vi börjar matchen bra och har ett övertag första halvan, men utan att kunna sätta dit bollen trots ett par bra chanser. Efterhand spelar Fridlevstad upp sig och under andra halvan är det bortalaget som har övertaget. Då sätter man ledningsmålet på ett skott utifrån som Tobbe i målet inte kan hålla. De har även två avslut i stolparna som kunde resulterat ytterligare.

I andra skapar Fridlevstad direkt en bra chans, men Seyed (som fick hoppa in i mål när Tobbe skadade sig) gjorde en bra räddning. Stora delar av andra halvlek är det FAIF som håller i taktpinnen, men Fridlevstad som inledningsvis gjorde målen. 0-2 kom på en kontring med en långboll där vi försökte ställa offside, men missade och ett friläge som följd. 0-3 är passivt försvarsspel i eget straffområde där bortaspelaren tillåts vända bort och sen avancera för att sätta bollen i mål efter ett inkast.
Våra mål skulle dock komma, med kvarten kvar kommer bollen ut till Robin Ekelund efter en frispark som drar till och bollen sitter lågt vid ena stolpen, reducerat till 1-3. Vi får till ytterligare en reducering när ’PM’ kommer ut på kanten slår ett inlägg som ’Degen’ kan förvalta och trycka in till 2-3.
Vi kommer dock inte närmre än så idag.

Kommentar från coach Åke Byheden
Det blev en bra träning i omställningsspelet mellan offensiv och defensiv. För en hel del blev det första matchen då vi utnyttjade möjligheten att lufta många ny killar. Roligt att se dom ta för sig som dom gjorde.
Efter lite justeringar i positionsspelet i halvlek hittade vi varandra bättre i andra halvlek och skapade också en hel del chanser.
Jag tycker att vi gör framsteg lagmässigt för varje gång både defensivt och offensivt.
Enda smolket i bägaren var att målvakts-Tobbe gick sönder. Som tur var kunde Seyed ersätta honom med den äran.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Tobias Olsson
Johan Eriksson, Tobias Nordström, Dennis Nilsson, Daniel Björkander
Seyed Sajad Mohseni, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Ricardo Carreno, Ahmad Jamali
Marcus Degerskär, Robin Ekelund

Avbytare:
Peter Svensson, Bexhet Alia, Gholam Asgari, Jakob Karlstrand, Viktor Fridolfsson, Daniel Husseini och Eric Flinke

Matchfakta FAIF – Fridlevstad GOIF 2-3(0-1)
25′ 0-1
55′ 0-2
60′ 0-3
75′ 1-3 Robin Ekelund (ass Bexhet Alia)
80′ 2-3 Marcus Degerskär (ass Per-Martin ’PM’ Pettersson)

Matchstatistik
Skott i målram: 0-2(0-2)
Varningar: 0-0(0-0)

Publik: 15