Förlust mot Fridlevstad

Fridlevstad GOIFFAIF spelade under söndagskvällen en träningsmatch mot seriekollegan Fridlevstad GOIF. I en på det hela taget jämn match drog bortalaget det längsta strået och vann med 3-2.

Vi börjar matchen bra och har ett övertag första halvan, men utan att kunna sätta dit bollen trots ett par bra chanser. Efterhand spelar Fridlevstad upp sig och under andra halvan är det bortalaget som har övertaget. Då sätter man ledningsmålet på ett skott utifrån som Tobbe i målet inte kan hålla. De har även två avslut i stolparna som kunde resulterat ytterligare.

I andra skapar Fridlevstad direkt en bra chans, men Seyed (som fick hoppa in i mål när Tobbe skadade sig) gjorde en bra räddning. Stora delar av andra halvlek är det FAIF som håller i taktpinnen, men Fridlevstad som inledningsvis gjorde målen. 0-2 kom på en kontring med en långboll där vi försökte ställa offside, men missade och ett friläge som följd. 0-3 är passivt försvarsspel i eget straffområde där bortaspelaren tillåts vända bort och sen avancera för att sätta bollen i mål efter ett inkast.
Våra mål skulle dock komma, med kvarten kvar kommer bollen ut till Robin Ekelund efter en frispark som drar till och bollen sitter lågt vid ena stolpen, reducerat till 1-3. Vi får till ytterligare en reducering när ’PM’ kommer ut på kanten slår ett inlägg som ’Degen’ kan förvalta och trycka in till 2-3.