Förlust mot FKK U17

FK_KarlskronaPå soldränkta Åsjövallen ställdes vi på söndagen mot FK Karlskronas duktiga U17-lag. Ett lag med ambitiösa och löpvilliga spelare som satte högsta fart direkt. Matchen slutade med förlust 1-6(0-3) i en match där vi fick tillfälle att öva mycket försvarsspel. Vårt mål sattes av Niclas Svensson när han fastställde slutresultatet.

FKK spelade sig till en bra chans direkt, men Tobbe i målet avvärjde säkert. Vi spelade lågt, lät FKK ha bollen och försökte kontra när tillfälle gavs. 1-0 kom när FKK kom runt på högerkanten och kunde spela in bollen snett inåt bakåt. 2-0 var ett långskott som slank in tätt intill stolpen, 3-0 ett skott precis utanför straffområdet när vi inte kom upp i press ordentligt.
Vi saknade inte lägen i första utan var på väg genom ett par gånger, men hemmamålvakten var på alerten och avstyrde våra chanser.

Andra var den första lik, men FKK var ännu offensivare än i första. Vid 4-0 kom FKK runt på sin vänsterkant och spelade in bollen som kunde slås in i öppet mål. 5-0 långskott igen. 6-0 är ett inlägg därr FKK-spelaren gör en snygg mottagning och avslutar säkert.
I slutet av andra skapade vi ett par bra chanser, Degerskär var på väg genom ett par gånger och ett friläge räddade målvakten när Marcus försökte hitta en lucka mellan benen. Målet skulle dock komma, en frispark rätt långt ner på vår planhalva spelas upp, fram till Degerskär som vänder bort sin spelare och frispelar Niclas, som ensam med målvakten aldrig varit så kylig som nu, reducerat till 1-6.

Kommentar från coach Åke Byheden
Vi var förvarnade om att FKK U17 var ett bra lag som bla slagit Rödeby AIF(div 4) med 6-1 och seriekollegan Kallinge med 10-2, så det var ett utmärkt tillfälle att träna försvarsspelet. Vi flyttade ner laget lågt och lät motståndarna äga bollen på vår planhalva och skulle genom kompakt lag hålla bollen framför oss. I och med vårt låga utgångsläge skulle vi när vi vunnit boll satsa på snabba omställningar.
Jag är nöjd med sättet vi genomförde defensiven. Omställningen till defensiven kommer alltmer naturligt för de flesta. Vi hittar genom att prata med varandra alltmer rätt i positioner och markeringar. Fler av målen kommer också en bit utifrån. Att hålla laget kort och kompakt fungerar också allt bättre nu när vi lyfter backlinjen och det defensiva mittfältet för att hålla avstånden till övriga lagdelar.
När vi vinner boll spelar vi upp den rakt och snabbt även om den sista passningen i den här matchen måste gå lite på chans när vi ligger så lågt som vi gör i utgångspositionerna. Kul att vi får utdelning på en av våra omställningar.
På förbättringssidan hittar vi konditionen. Vi orkar inte en hel match vilket syns i andra halvlek när vi tappar lite i tempo och rörelse. Bekymmersamt är också alla småskavanker som drabbar oss under matcherna.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Tobias Olsson
Rasmus Götberg, Peter Svensson, Dennis Nilsson, Michael Nilsson
Johan Eriksson, Per-Martin Pettersson (k), Ricardo Carreno, Daniel Björkander
Marcus Degerskär, Eric Flinke

Avbytare:
Eldin Malkoc, Seyed Sajad Mohseni, Daniel Husseini och Niclas Svensson

Matchfakta FK Karlskrona U17 – FAIF 6-1(3-0)
20′ 1-0
35′ 2-0
40′ 3-0
55′ 4-0
65′ 5-0
75′ 6-0
85′ 6-1 Niclas Svensson (assist Marcus Degerskär)
(Uppskattade tider)

Matchstatistik
Varningar: 0-0(0-0)

Publik: 25