Förlust i träningsmatchpremiären

Backaryd SKIgår inledde vi träningsmatchandet när vi mötte Backaryd SK i strålande solsken på Jernvallens konstgräs i Kallinge. Matchen slutade med förlust 0-3(0-1).

En kommunikationsmiss vid straffområdet direkt i inledningen av matchen gör att Backaryd kan sticka mellan och enkelt peta in sitt ledningsmål. Halvleken går sedan i favör till Backaryd som säkert var gynnade av att ha spelat två träningsmatcher tidigare. Backaryd skapar ett par chanser som Amir avvärjer och vi har ett par chanser genom bla Marcus Degerskär och Seyed Sajad Mohseni som var på väg mot ett friläge men var offside.

Andra halvlek blev jämnare, pga två lag som tröttnade och det blev långa lag från båda sidor, med stora ytor mellan. Lagen bytte chanser med varandra och det var Backaryd som förvaltade sina bäst. 2-0 kom drygt 10 minuter in i halvleken när Backaryd fick nicka in ett inlägg från nära håll. Med kvarten kvar fick Backaryd straff och de gjorde inget misstag utan rullade in den enkelt.
Även i denna halvleken hade vi ett par, tre riktigt kvalificerade målchanser, något fler än i första, men hemmamålvakten gjorde ett par fina rädningar. Med lite bättre timing och touch så kommer de sitta i matcherna framöver.

Nu är vi igång med matchandet och vi laddar inför mötet på söndag mot Rasmus Götbergs förra klubb Alsjöholms IF.