Rapport från Lilla DM

Rapport från Lilla DM

FAIF bortaställGruppspelet i Lilla DM avgjordes under söndagen i Väggahallen, Karlshamn. Trots att vi på många sätt gjorde en betydligt bättre insats än i KM så fick vi åka hem med tre nya förluster, med vinst i första matchen så hade kanske utgången kunnat vara en annan.

Kommentar från coach Åke Byheden
Innesäsongen avslutades med Lilla DM, resultaten var inte helt i vår favör. De nya tankarna på de defensiva rollerna har dominerat vilket har anfallsspelet har fått lida lite för. Vi har dock fått mycket bra träning på positionsspelet, spelet inne är snabbare vilket kräver snabba beslut. En del av målen bakåt kommer efter mindre misstag, men misstagen blir färre och färre. Vi kommer att fortsätta träna de olika rollerna i defensiven för med en stabil defensiv kan vi bygga ett bättre anfallsspel.
Med den goda viljan att förbättra sig som jag har sett hos hela truppen ser jag med tillförsikt fram mot säsongen 2016 och jag måste också nämna den härliga stämningen i FAIF.

FAIF – Ramdala IF 2-3
Vi inledde med match mot Ramdala och det vare en jämn match som vi kunde ta ledningen i när ’PM’ bröt och gick fram och pangade in 1-0 i sjunde minuten. Strax efter avancerade ’Andy’ fram på högerkanten och kunde spela in till Daniel Husseini som bara hade att raka in bollen i öppet mål. Med två minuter kvar missar vi markering på en hörna och det var reducerat till 1-2. Med 45 sekunder kvar och en man utvisad kan Ramdala kvittera med en snabb frispark. Och med bara sekunder kvar låter vi Ramdala ta skott mitt i skottsektorn, en touch ställer ’Sillen’ i målet och Ramdala hade vänt på matchen. Surt i en match där vi borde haft minst en poäng.
Målskyttar: Per-Martin ’PM’ Pettersson och Daniel Husseini

FC Iliria – FAIF 5-1
I andra matchen ställdes vi mot FC Iliria som var klassen bättre i matchen och de satte snyggt 1-0 med ett distansskott i krysset. Sen fortsatte det när Iliria kunde bryta bra och göra lätta mål. I slutsekunderna avancerade ’PM’ fram och kunde tröstmåla till 1-5.
Målskytt: Per-Martin ’PM’ Pettersson

Sölve BK – FAIF 4-1
Matchen mot tog vi ledningen när Niclas och Götberg snyggt kombinerade och Niclas kunde lägga in bollen i mål. När vi tvingades ta en utvisning i en kontring och senare en onödig utvisning för felaktigt avstånd så blev det svårt att freda vårt mål och Sölve kunde vända och vinna matchen.
Målskytt: Niclas Svensson

Truppen
2. Dardan Dulaku
4. Rasmus Götberg
5. Johan ‘Hinken’ Andersson, 1 utv
6. Per-Martin ‘PM’ Pettersson, 2 mål
7. Dennis Nilsson, 1 utv
10. Roy Ax, 1 utv
12. Daniel Husseini, 1 mål
13. Andreas ‘Andy’ Svensson
15. Niclas Svensson, 1 mål
17. Peter Svensson
77. Johan ‘Sillen’ Nilsson