Nytt kryss mot Johannishus

Johannishus vs FAIFPrecis som vårmötet slutade matchen mellan FAIF och Johannishus oavgjort. Hemmalaget hade ledningen två gånger om, men vi kunde kvittera och matchen slutat 2-2(2-1).

På en kontring några minuter in i matchen kom matchdebuterande målvakten Björn ut lite otajmat och orsakade straff, men klarade sig från det röda kortet. Straffen rullades säkert in och hemmlaget var i ledning 1-0. Ledningen blev dock kortvarig för strax efter lyfte ’PM’ in en frispark från mittplan mot bortre stolpen och där Andy dyker upp och nickar in bollen. Båda lagen har sen ett par chanser, men det är i 36:e minuten nästa mål faller. En ny långboll från hemmalaget friställer en anfallare som kan placera in bollen till 2-1.

I andra halvlek har vi ett visst övertag, men kan inte skapa de klara lägena. Med cirka 20 minuter kvar får vi frispark utanför Johannishus straffområde. Haris stiger fram och skruvar bollen runt muren och in lågt vid stolpen, kvitterat 2-2.
Hela matchen var jämn och det kunde slutat med vinst för båda lagen, om de målchanser som skapades utnyttjats bättre. På det stora hela ett rättvist resultat, även om vi var nära att avgöra i slutet med en boll i stolpen och en hörna där ’Wayne’ blir omkullputtad när han ska nicka in bollen.

Kommentar från coach Peter Wihlborg
Efter några mindre bra insatser så uppträde vi som ett lag igen där man jobbade för varandra. I denna match spelade vi med vår 6:e målvakt för säsongen vilket givetvis har varit ett stort problem under året. Det kunde även blivit en 7:e då Björn med sin ringa rutin orsakade en straff under första halvlek och vi ska vara tacksamma för att inte det renderade i ett rött kort, något Johan också kunnat fått i andra.
Spelmässigt så spelade vi ett relativt enkelt spel och överlag disciplinerat. Plus till Haris samt matchens spelare ’Pake’ som bidragit med stabilitet på vänsterbacksplatsen och visat rätt inställning de matcher han har spelat nu på hösten.

Matchen spelare i Guldfemman
Patrik ’Pake’ Andersson

Startelvan 4-5-1 (från höger)
Björn ’Dunken’ Petersson
Johan Eriksson, Mattias Sallander, Per-Martin ’PM’ Pettersson(k), Patrik ’Pake’ Andersson
Daniel Björkander, Andreas Svensson, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Magnus ’Wayne’ Olsson, Haris Ribic
Niclas Svensson

Avbytare:
Peter Svensson, Dardan Dulak, Daniel Ezati, Mathias Pastuhoff

Matchfakta Johannishus-FAIF 2-2(2-1)
7’ 1-0 Mikael Halling (straff)
9’ 1-1 Andreas Svensson (assist Per-Martin ’PM’ Petersson)
36’ 2-1 Johannes Bandling
72’ 2-2 Haris Ribic

Matchstatistik
Skott på mål: 12-6(5-2)
Skott i målram: 2-1(0-0)
Skott utanför: 7-2(4-1)
Hörnor: 1-1(1-0)
Frisparkar: 9-18(5-6)
Offside: 2-2(1-1)
Varningar: 2-3(1-2)

Publik: uppskattningsvis 30