Tung förlust mot ’Skäret’

Drottnigskär vs FAIFÅterstarten efter sommaren blev ingen munter historia för alla FAIFare. ’Skäret’ drog det längsta strået i sommarvärmen och vann med 3-2 efter ledning med 1-0 i paus.

Mathias ’Gunde’ Pastuhoff bjuder här på ett långt fylligt referat.

Första halvlek började i ett förhållandevis lågt tempo, en av anledningarna kan ha varit den värme som hade kommit under lördagen (ca 28 grader). Den andra anledningen var nog att det var en premiärmatch efter ett långt uppehåll. Att bägge lagen hade endast en avbytare att använda gjorde inte saken bättre.
Men ju längre matchen led desto mer övertag fick FAIF, försök till att rulla boll i sidled påbörjades och djupledsbollar på Öland matades. Det kom väl till tre-fyra hyfsade målchanser för vår snabbe forward dock inget riktigt klockrent läge. I slutet av första halvlek så märktes det tydligt ändå att ’Skäret’ var det tröttaste laget. De skickade mest iväg bollen och spelade på chanskontringar. I 45e minuten efter att vi hade haft ett hyfsat tryck i 10 minuter uppstår en situation en bit in på Fjöset planhalva ca 40 m från mål, där en skäretspelare efter några studsar mellan ett antal spelare skickar bollen mot mål på chans som resulterar i en 1-0 ledning för ’Skäret’. Med en enkel summering ett rent flytmål.

Andra halvlek startar och Skäret pressar på som tusan och vårt spel har avtog, det blev mest djupledsbollar åt bägge håll. Men ju längre in i halvleken vi kommer desto mer biter sig FAIF fast på hemmalagets planhalva, dock utan några riktigt farliga chanser förutom en då Öland rycker sig loss från deras backlinje och rusar mot mål. Tyvärr så är planen i sämsta tänkbara skick så Öland får svårt att få kontroll på bollen därför blir avslutet enkelt för deras målvakt att plocka. Och några minuter senare får ’Skäret’ en kontringsmöjlighet som är misstänkt offside (åtminstone 1 meter) som gör att skäret får chansen och tar den till att utöka ledningen och 2-0 är ett faktum.
Fjärdsjömåla fortsätter att trycka på men kommer aldrig till något riktigt bra avslutsläge dock så har vi 7 eller 8 hörnor under andra halvlek något som skulle resultera i en reducering senare. Men innan dess lyckas ’Skäret’ kontra till sig ett läge till där deras duktiga forward gör sitt tredje mål för dagen efter en inskärning från högerkanten med ett relativt distinkt avslut i bortre burgaveln. Efter att ha fortsätt pressat så lägger Torbjörn ’Svåger’ Johansson en välplacerad hörna som Niclas Svensson tjusigt nickar in till 3-1. Nya krafter samlas och vi fortsätter pressa vilket resulterar i ett självmål bara en minut efter första reduceringen. 3-2 med ca 10 min kvar av matchen. Efter ytterligare 3 hörnor och en nick från Niclas Svensson igen som studsar i gräset och räddas på mållinjen och även ett stolpskott av Öland så går ändå Skäret segrande ur denna kamp. Deras första för i år.

En relativt lågtempo match som inte slutade helt rättvist enligt min mening. Men bollen är rund och vad som helst kan hända. Nya tag till nästa match.

Matchen spelare i Guldfemman
Ricardo Carreno

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Johan ’Sillen’ Nilsson
Ricardo Carreno, Mattias Sallander, Tobias Nordström, Dardan Dulak
Andreas Svensson, Dominic Strandqvist, Andreas ’Adis’ Linden, Torbjörn ’Svåger’ Johansson (k)
Anton Standert, Niclas Svensson

Avbytare:
Per-Martin ’PM’ Pettersson, Magnus ’Wayne’ Olsson

Matchfakta Drottningskär-FAIF 3-2(1-0)
45’ 1-0 John Petersson
64’ 2-0 John Petersson
80’ 3-0 John Petersson
82’ 3-1 Niclas Svensson (assist Torbjörn ’Svåger’ Johansson)
84’ 3-2 Självmål