Ramdala vann

Ramdala vs FAIFRamdala gick segrande ur fredagsmatchen i en match där målchanserna i spelet missades och flera av målen istället kom på fasta situtationer. Sluteresultat 4-1(2-0).

Vi börjar matchen bra och har ett litet övertag första halvan av halvleken, men på en slarvig rensning kan ändå Ramdala placera in ledningsmålet. Vi fortsätter spela och bästa chanserna är ’Gio’ som nickar över och ’Melle’ som får skjuta tre gånger om på/efter en frispark, men samtliga skott går i täck. Istället kan Ramdala ta över initiativet och skjuter bla över från fritt läge. 2-0 målet kommer på en frispark från 30-35 meter som går direkt i mål.

I andra får vi en tung start när Ramdala lägger in en lång frispark i straffområdet som skarvas in i mål, 3-0. Vi försöker framåt och ’Öland’ fick ett bra friläge, men målvakten räddade. Strax efter fick Ramdala samma läge, men ’Sillen’ räddade fint. Med ett par minuter kvar av ordinarie tid slog ’Svåger’ en fin inåtskruvad hörna som snyggt seglade in i bortre krysset! Reducerat och visst hopp, men i anfallet efter kunde Ramdala punktera matchen till 4-1.

Kommentar från coach Peter Wihlborg
Vi gör en spelmässigt väldigt bra första halvlek där vi lyckas väldigt väl med vårt kostpassningsspel och äger matchbilden i stort utan att komma fram i de riktigt heta chanserna utan mest halvchanser och distansskott. Istället åker vi på två kallduschar där vi bjuder dem på läget till första målet, samt släpper in mål på en frispark direkt i mål. Om jag var riktigt förbannad efter förra matchen första halvlek då vi stod stilla och tittade på så var det en konstig känsla att gå in i halvtidsvila i underläge efter att fått se oss rulla boll på detta vis och egentligen vara rätt nöjd med matchbilden.

Hur eller hur, matchher avgörs med antal mål och inte bollinnehav och vi satsar ännu mer offensivt i andra och börjar skapa flera heta lägen där inte skärpan finns riktigt i vid frilägen och andra bra chanser liksom Ramdala får flera chanser då vi flyttat upp laget i vår jakt på reducering. Allt eftersom matchen löper så flyttar vi upp än mer folk men utan att lyckas få hål på dem förrän Svåger lyckas/ deras målvakt bjuder tillbaks på en hörna som går direkt i mål. Med fortfarnade 10 minuter kvar finns ju fortfarande chansen, men sedan begår vi nästa fel och släpper in 4-1 direkt efter efter avspark vilket punkterar matcher för gått.

Vi ska ändå ta med oss mycket positivt från i synnerhet första halvlek. Det spelet är det få i denna division som klarar av att prestera, vi måste bara göra det 20 meter längre upp på banan.
Vidare så var även den rätta inställningen tillbaka i laget vilket vi också ska ta med oss då avsaknaden av denna stått oss dyrt i de inledande hemmamatcherna.

Matchen spelare i Guldfemman
Edin Subasic. ’Edu’ var mycket delaktig i det fina spelet som presterades under den första halvleken där han kombinerade fint med hela mittfältet samt under hela matchen vann flera närkamper och fördelade spelet väl.

Startelvan 4-5-1 (från höger)
Johan ’Sillen’ Nilsson
Tobias Nordström, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Melike Murad, Johan Eriksson
Anton ’Öland’ Standert, Dominic Stranqvist, Giorgios Almbanis, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Haris Ribic
Edin Subasic

Shayan Ajdari, Axel Lönnqvist, Dardan Dulak, Magnus ’Wayne’ Olsson, Peter Svensson (ej inbytt)

Matchfakta Ramdala-FAIF 4-1(2-0)
8′ 1-0 Linus Hallén
33′ 2-0 Robert Swensson
52′ 3-0 Johannes Davidsson
86′ 3-1 Torbjörn ’Svåger’ Johansson (utan ass)
87′ 4-1 Massimo Panarotto