Äntligen vinst!

Äntligen vinst!

Drottningskärs IFFAIF spelade i lördags träningsmatch mot seriekollegan Drottningskärs IF och kunde ta första segern på cirka 1,5 år, när Aspö-laget slogs tillbaka med 7-3 efter underläge med 2-3 i paus.

Vi börjar matchen ganska blekt, men efter deras mål så tar vi över matchen totalt. Passningsspelet funkade helt ok, vi spelar mycket på marken, både genom mitten och ut på kanterna. Vi är starkare än dom i närkamperna och när vi pressar dom så vann vi ofta boll på deras planhalva vilket ofta ledde till bra chanser. Matchens höjdpunkt är när vi gör 3-3 ’Edo’ lägger en pra pass i djupet till ’Öland’ som spelar snyggt snett inåt till Andy som glider in bollen. Vi kunde gjort en del mål till men det blev lite för fjantigt i slutet.

Kommentar från coach Peter ’Skåning’ Wihlborg
Äntligen har många blivit friska och semesterperioden samt hockeyintresset över och stora delar av truppen fanns åter tillgänglig. Matchen var ett klart steg framåt efter den minst sagt mediokra insatsen mot Ramdala.

Vi gör många saker rätt och fortsätter på inslagen väg ett där vi spelar mycket igenom mittfältet och dominerar bollinnehavet. Dock blir vi lite bekväma i sista delen av matchen och börjar använda för många tillslag per spelare, vilket ger ett för långsamt spel. Detta får vi fortsätta jobba på, liksom att kvaliteten på passningsspelet kan bli ännu bättre så vi inte ger bort bollen och får onödiga inställningar mot oss. Det må varit svagare motstånd än väntat men kan vi nu fortsätta med samma nivå både på träningar o matcher fram till premiären så tror jag stenhårt på detta.

Kul att se att vi vänder en match igen. Det var inställningen att vi aldrig gav upp som gjorde att det gick så bra 2013. Nu fortsätter vi så!

Det fanns många positiva insatser bland spelarna där för övrigt Pelle, Svåger och Shayan gjorde årsdebut med positivt avtryck, även om matchfitness är en bit bort i vissa fall. 🙂

Att målen och assist var väl spridda inom laget visar även på en bredd och styrka.

Startelvan 4-4-2 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Dennis Nilsson, Pelle Carlsson, Per-Martin ’PM’ Pettersson (k), Dardan Dulak
Johan Eriksson, Andreas Svensson, Milke Murad, Anton ’Öland’ Standert
Edin Subasic, Axel Lönnqvist

Avbytare:
Shayan Ajdari, Ricardo Carreno, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Seyed Sajad, Kristoffer Persson

Matchfakta FAIF-Drottningskärs IF 7-3(2-3)
2′ 0-1
17′ 1-1 Pelle Carlsson (assist Edin Subasic)
25′ 1-2
30′ 1-3
40′ 2-3 Edin Subasic (assist Kristoffer Persson)
50′ 3-3 Andreas Svensson (assist Anton ’Öland’ Standert)
54′ 4-3 Melike Murad (assist Edin Subasic)
70′ 5-3 Andreas Svensson (assist Edin Subasic)
76′ 6-3 Axel Lönnqvist (assist Melike Murad)
82′ 7-3 Axel Lönnqvist

Matchstatistik
Tyvärr ingen statistik från denna matchen.