Säsongssammanfattning med coach Nordström

Säsongssammanfattning med coach Nordström
Tobias Nordström
Tobias Nordström
Tobias Nordström

Säsongen 2014 är slut och vi slutade som jumbo med två inspelade poäng. Vi kollar vad coach Tobias Nordström tycker om säsongen och vad han tycker har saknats och om det funnits några ljuspunkter.

FAIF har aldrig klarat sig kvar i femman trots fyra försök. Sejouren i femman blev återigen ettårig, är det så stor skillnad på femman och sexan?
Ja det tycker jag att det är i både tempo och fysik. Sen tycker jag att division 5 lagen har en helt annan rörelse på planen än vad lagen från sexan har.

Vad var det som gick snett eller vad har saknats under 2014 för att vi skulle ha varit med och kämpat om kvalplats på riktigt?
Tycker att det är att vi inte hade samma startelva i många matcher. Tycker även att många inte var beredda på vad som väntade heller.

Ja, vi har använt 39 spelare i år (35 har startat minst en match), av dessa har sju olika spelare har spelat som målvakt (fem från start). Bredaste truppen?
Ja vad ska man säga? Det är ju plus att vi har så stor bredd, men det går inte att använda så många olika spelare under en säsong. Man tappar samspelet när man är tvungen att byta spelare så ofta till matcherna.

Många matcher har vi tappat från minut 25, har vi inte varit tillräckligt tränade?
Vi försökte att köra hårt i vintras med CWC parallellt med fotbollsträningen, men tyvärr var det alldeles för dålig uppslutning på detta. Så svaret är ja.

Vi provade ett nytt spelsystem (3-5-2) tre veckor innan premiären som sedan övergavs en bit in i säsongen. Var det ett misstag att gå ifrån 4-2-3-1 som vi använde framgångsrikt 2013?
Så här i efterhand så kan det nog har varit det ja, men vi ville prova något nytt så vi fick mer spelare i omställningarna eftersom vi visste att vi inte skulle ha så mycket boll i vissa matcher som vi hade förra året.

Är det bara mörker, eller finns det några ljuspunkter under en sån här säsong?
Ljuspunkterna är väl ändå att vi har behållit våran stämning i laget hela året och aldrig gett upp. Sen så slapp vi lämna W.O som vissa andra gjorde så det är också grymt skönt. Vi fick 20 återbud till matchen borta mot Mörrum, men kan ändå ställa upp med ett lag. Det är riktigt bra!

Du förutspådde Anton ’Öland’ Standert skyttekung med 8 mål. Det stämde rätt bra, han vann skytteligan på 7 mål precis för Melike Murad (6 mål).
Ja han bruka göra några mål per säsong den där ’Öland’.

Du förutspådde också att årets överraskning skulle bli Axel Lönnqvist. Hur väl stämde de?
Hade han varit med hela säsongen så hade det nog stämt, men Axel gjorde lite för lite matcher för att bli det.