Förlust mot Atlas

Förlust mot Atlas
Melike 'Melle' Murad hjälper hemmamålvakten att vittja nätet
Melike 'Melle' Murad hjälper hemmamålvakten att vittja nätet
Melike ’Melle’ Murad hjälper hemmamålvakten att vittja nätet

FAIF förlorade även sista matchen i årets division fem i Blekinge. AIK Atlas var det starkare laget och vann med 4-2(2-1) på Havsvallen.

Första halvlek går klart till hemmalaget som var löpvilliga och skapade en del oreda i vårt försvar. 1-0 kom i tionde minuten när ’Pake’ framför en motståndare försökte rensa ett hårt inspel, men bollen hamnade i mål ändå. 2-0 kom strax senare på en flygande kontring (som luktade lite offside) där hemmalaget kom fyra mot noll mot stackars Edin Subasic i målet.
Vi kan dock sticka upp och skapa lite. Med halvtimmen spelad, spelar Jens Justad fram Melike Murad som kan avancera fram i mitten och skjuta in reduceringen till 1-2 som står sig halvleken ut.

I början på andra skapar vi direkt två riktigt bra chanser för kvittering. Först testar Jens Justad målvakten efter en frispark, returen från Dardan går över. Andra bra läget var när ’Andy’ sköt på volley på Justads nernick, men på nytt en bra räddning av Emrygert i hemmamålet. Atlas tar sen över halvleken och med 20 minuter kvar river Edin Subasic ner en fri motståndare och får syna det röda kortet. ’Melle’ Murad får dra på sig handskarna och ställa sig för att försöka mota straffen, men hemmalagets Erik Magnusson sätter den säkert.
Med kvarten kvar reducerar ’Öland’ när han nickar(!) in bollen efter en målvaktsutboxning rakt upp i luften. Vi försöker flytta fram trots en man mindre, vi byter tom målvakt igen. Upp med ’Melle’ på topp och in med Dardan Dulak i målet. ’Melle’ som dessutom jagade ’Öland’ i den interna skytteligaledningen var sugen på ett mål till. Men vi lyckas inte skapa något hett, utan på övertid kan Atlas dribbla sig genom vårt försvar och rulla in 4-2 som blir slutresultatet.

Kommentar från coach Johan Eriksson
Vi har en inställning och en attityd som är bra, vi ger oss inte utan vi tror hela tiden att vi kan ta poäng i denna match.
Vi börjar knackigt och får inte riktigt koll på deras offensiva spel och har en period där vi bara jagar boll och kommer ur våra positioner. Men när vi lungnar ner oss och kommer på rätt sida i försvarspelet så visar vi att vi kan spela oss ur deras press och genom det faktiskt skapa några chanser.
Men i halvlek så gör vi några ändringar som gör att vi kommer lite lågt i plan och tappar en del av anfallspelet, samtidigt som det kommer några tunga psykologiska poster utvisning på Edo samt en straff till 3-1.
Men som sagt var moralen är hög och viljan stark så vi rycker upp oss och ger oss själva chansen genom 3-2 och sen är allt en chansning på ett kort vi ställer om och spelar en tokoffensiv uppställning på plan och tråkigt nog så lyckas det inte, utan det rinner in ett 4-2 mål.

Per-Martin 'P-M' Pettersson
Per-Martin ’P-M’ Pettersson

Matchen spelare i Guldfemman
Per-Martin ’P-M’ Pettersson. ’P-M’ håller ihop det bra genom hela matchen även om byten och ändringar i spelsystem hela tiden ändrar förutsättningarna så har han lugnet och genom det skapar en trygghet i backlinjen.

Startelvan 5-3-2 (från höger)
Edin Subasic
Axel Lönnqvist, Ricardo Carreno, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Patrik ’Pake’ Andersson, Peter ’Skåning’ Wihlborg
Jens Justad (k), Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Andreas ’Andy’ Svensson
Melike Murad, Niclas Svensson

Avbytare:
Tobias Nordström, Anton ’Öland’ Standert, Daniel Björkander, Dardan Dulag, Pontus Svanhall

Matchfakta Atlas-FAIF 4-2(2-1)
10’ 1-0 Magnus Gustavsson
18’ 2-0 Magnus Gustavsson
30’ 2-1 Melike Murad (assist: Jens Justad)
70’ Utv Edin Subasic
72’ 3-1 Erik Magnusson
75’ 3-2 Anton ’Öland’ Standert
90’ 4-2 Niklas Holgersson

Matchstatistik
Skott på mål som räddas: 11-6(4-4)
Skott i målram: 2-0(0-0)
Skott utanför: 10-5(5-3)
Hörnor: 11-0(5-0)
Frisparkar: 17-17(9-7)
Offside: 7-4(4-2)
Varningar: 2-2(1-0)
Utvisningar: 0-1(0-0)

Publik: 60