Storförlust mot Lyckå

Storförlust mot Lyckå

FAIF vs LyckåLyckå kom till Fjärdsjömåla IP för att befästa sin kvalplats och man visade verkligen att man är ett topplag. Genom bra rörelse på både boll och spelare så gjorde de åtta mål trots att vi försökte försvara så gott vi kunde.

Vi skapade inte många chanser under matchen. ’Melle’ fick en gratis chans av målvakten, men fick inte iväg avslutet. I andra hade vi något avslut rakt på målvakten, och vår farligaste chans var ett skott utfrån som styrdes av ett försvarsben i ribban.
Istället var det Lyckå som hade full koll och målen trillade in med jämna mellanrum. Och även om vi bjöd på några riktigt enkla mål, så är matchutgången odiskutabel.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Vi hade som taktik att spela lågt försvarspel och inte pressa dom högt, vilket tvingade dom att slå långa bollar ibland och inte få igång deras passningsspel som vi visste är nog seriens bästa. Detta lyckades vi med kanske i 20 minuter sen vet jag inte om det var orken eller vad det var som gjorde att vi kapsejsade totalt resten av matchen. Visst vi möter i mitt tycke det lag som spelar bäst fotboll och har en rörelse utan och med boll som gör att det blir grymt jobbigt för oss, men vi får inte släppa in åtta mål ändå.

Matchen spelare i Guldfemman
Pontus Svanhall. Matchens lirare blir Svanhall som verkligen försökte hela matchen, gick in hårt i närkamperna och var den spelaren man hörde på plan som ville ha boll hela tiden.

Startelvan 5-4-1 (från höger)
Johan ’Sillen’ Nilsson
Pontus Svanhall, Peter SVensson (k), Mattias Sallander, Per-Martin ’PM’ Pettersson, Patrik ’Pake’ Andersson
Peter ’Skåning’ Wihlborg, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Andreas Svensson, Haris Ribic
Melike Murad

Avbytare:
Daniel Björkander, Calle Axelsson, Dardan Dulak, Niclas Svensson, Edin Subasic

Matchfakta FAIF-Lyckå 0-8(0-4)
17’ 0-1 Henrik Nilsson
29’ 0-2 Fredrik Persson
36’ 0-3 Andreas Bolin
42’ 0-4 Fredrik Persson
53’ 0-5 Fredrik Persson (straff)
59’ 0-6 Andreas Bolin
64’ 0-7 Fredrik Persson
83’ 0-8 Fredrik Persson

Matchstatistik
Varningar: 2-0(1-0)
Tyvärr ingen fullständig statistik idag, men resultatet speglar händelserna väl.

Publik: 30