Inför säsongen med Tobias Nordström

Inför säsongen med Tobias Nordström
Tobias Nordström

Tobias Nordström
Tobias Nordström
Med en dag kvar till premiären borta mot Backaryd SK är det dags att känna coach Tobias Nordström på pulsen och se vad han har att säga inför årets säsong i division fem Blekinge.

Vi började försäsongen redan i november med fyspass, nu har fem månader gått, hur har den varit tycker du?
Uppläget har varit grymt bra, jag tycker att Eva och Alle har gjort ett grymt jobb med grabbarna! Vi hoppas att det även kommer att synas på planen.

Resultaten på försäsongen har inte varit superbra, har du ändå fått ut det du velat från träningsmatcherna?
Klart att det är jobbigt när vi inte har vunnit någon match. Spelet har väl också varit lite sådär, men tycker att den senaste matchen var ändå ett fall framåt.

Ni införde ett nytt spelsystem (3-5-2) bara 3-4 veckor innan seriepremiären. Vad var anledningen och hur tycker du att det har fallit ut?
Anledningen är att vi tycker att vi har varit för lite folk i anfallet, men att vi även ville har kvar mycket folk i mitten, så detta blev det självklara alternativet. Jag tycker att det har gått hyfsat vi har föröskt träna det en hel del, och vi tycker att det ser bättre ut nu än i början.

Du pratar ofta om att vi ska spela vårt spel, men exakt hur är det du vill att vi ska spela?
Vi vill hålla bollen mycket på marken och komma med mycket folk i anfallet, både i mitten och på kanterna. Iden är att vi ska använda våra mittfältare mycket i spelet och rulla bollen via dem.

Tankar om serien?
Serien är ju riktigt bra i år, inte för inte den kallas för superfemman. Men vi kommer att kämpa tills sista blodsdroppen i varje match!

Vår målsättning?
Målsättning är att hålla oss kvar. Tråkigt svar, men så är det i år.

Årets skyttekung?
Anton ’Öland’ Standert med 8 mål

Årets överraskning?
Årets överaskning tro jag blir Axel Lönnqvist

Några avslutande ord?
Tro vi kommer att översaka många lag i år med vår kämpaglöd och med vårat passningsspel som är riktigt bra när det funkar för oss.

Säsongen startar på torsdag när vi gästar Backaryd SK. Hemmapremiären spelas på torsdagen den 17 april när vi möter FC Iliria på Fjärdsjömåla IP. Varmt välkomna!