Rapport från SvenskFast Cup 2014

Svenskfast CupFAIF hade inför SvenskFast Cup över 15 återbud och det blev en liten trupp på 13 spelare som åkte till Asarum för att spela DM. Och med en sån liten trupp blev det så klart riktigt tufft när motståndet hette Nättraby GOIF, FC Iliria och Hällaryds FF.

Nättraby – FAIF 5-1(3-1)
I första matchen mötte vi Nättraby som tog ledningen tidigt i matchen efter slarvig hemåtpass som en nättraby spelare påpassligt gör mål på. De har ständig press på oss och vi blir satta i knepiga situationer och tar allt för ofta dåliga beslut som leder till fler baklängesmål. Vårt mål kommer på bonusstraffen i halvtid som Öland placerar i målvaktens vänstra hörn.
Tyvärr visade sig inte Emanuels knä hålla utan han fick stiga av i andra halvlek.

Iliria – FAIF 4-0(1-0)
Stort bollinnehav till Iliria hela matchen. Vi låg ändå helt OK i positionsspelet. Många hörnor till Iliria under första 20 min. Tyvärr så orkar vi inte hålla mot och första målet kommer på en misslyckad offsidefälla då Shabeer ligger skadad i straffområdet.
Andra halvlek fortsätter Iliria med sin helplanspress och kan utöka till 4-0.

Hällaryd – FAIF 1-1(1-1)
I sista matchenr äger vi spelet då vi är det spelförande laget och Hällaryd går på kontringar. Vårt mål kommer på en djupledsboll som Shabeer tar med sig och spelar fram öland som lägger in bollen i öppet mål. Hällardy utnyttjar son bonusstraff och gör mål i halvtid.
Andra halvlek kommer Tobbe in istället för skadad Stoffe. Vi behåller bollinnehavet och skapar många chanser. Edin chippar över mål i ett friläge (ej snyggt). Shabeer missar 3-4 lägen (med ett friskt högerknä hade det varit mål) och Öland missar ett friläge där bollen fortfarande inte har landat. Matchen slutar orättvist 1-1, här borde vi tagit tre poäng.

Coach Tobias Nordströms kommentar om dagen
Tycker vi gör en dålig första match, där vi kommer helt fel både mentalt och på planen. Andra matchen så höjer vi oss en aning men vi skapar inget alls framåt. Sista matchen så ska vi vinna men vi lyckas inte göra mål på alla våra chanser som vi skapar.
Ska man sammanfatta det så släpper vi in alldels för många mål och skapar för tok för lite chanser, men nu vet vi iallafall vad vi ska träna på!