Förlust mot KAIF

Förlust mot KAIF

KonstgräsFAIF förlorade även andra träningsmatchen, men idag bjöd vi på ett helt annat motstånd mot Karlskrona AIF som är ett riktigt bollskickligt lag. Eller vad sägs om meriterade spelare om Johan Sandgren, Markus Holst, Linus Persson och Ola Gunnarsson – KAIF kommer ha en bra chans att ta hem östra sexan.

I första halvlek låg vi bra i försvarsspelet och lät inte KAIF komma till några större farligheter, trots att de hade ett stort bollövertag. Vi skapade inte jättemycket, men vi blixtrade till i ett anfall när Edin Subasic till slut kunde slå ett inlägg från högerkanten som Anton ’Öland’ Standert kunde tråckla in i ett trångt läge vid bortre stolpen.

Vi gjorde en del byten till andra halvlek och fick inte till försvarsspelet alls som i första. KAIF kunde kvittera tidigt i andra när Linus Persson från sidlinjen skickade in ett inlägg som smet in vid bortre stolpen. 1-2 och 1-3 kom när KAIF rann genom i mitten och fria kunde sätta bollen förbi Gunde i målet. Med kvarten kvar fastställde KAIF slutresultatet när man fick stå obevakad på en andraboll efter hörna och pricka in bollen.

Kommentar från coach Tobias Nordström
Matchen mot KAIF blev en bra värdemätare med tanke på vilket lag dom ställde upp med. Denna match tycker jag att vi ligger helt ok i våra positioner, dom har bollen otroligt mycket av tiden, men vi behöver inte springa och jaga så mycket eftersom vi ligger bra i vårt positionsspel. Vi tar dock ledningen genom ett bra anfall som börjar med att Tobias Wadman slår en bra djupledsboll på kanten till Edin som sen slår ett inlägg som Öland smäller in. I andra halvlek så har dom ännu mer boll och vi börjar bli lite trötta och faller ganska långt ner i banan. Men vi fick ganska många svar under denna match på vilka som klarar att möta sådant här motstånd.

Plus till Peter Svensson och Calle Axelsson.

Startelvan 4-2-3-1 (från höger)
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff
Fredrik ’Pede’ Pettersson, Dennis Nilsson, Peter Svensson(k), Calle Axelsson
Jens Justad, Tobias Wadman
Daniel Björkander, Andreas ’Andy’ Svensson, Torbjörn ’Svåger’ Johansson
Edin Subasic

Avbytare:
Anton ’Öland’ Standert, Johan Eriksson, Riccardo Carreno, Mattias Sallander, Babak Kianian

Matchfakta KAIF-FAIF 4-1(0-1)
31′ 0-1 Anton ’Öland’ Standert (Ass: Edin Subasic)
50′ 1-1 Linus Persson
55′ 2-1 Ola Gunnarsson
67′ 3-1 Daniel Åslund
75′ 4-1 Martin Holmström

Matchstatistik
Skott på mål: 11-3(5-1)
Skott i målram: 2-0(2-0)
Skott utanför: 10-3(6-2)
Hörnor: 4-0(1-0)
Varningar: 0-1(0-0)

Publik: 9