Läget med Emanuel Arnesson

Läget med Emanuel Arnesson
Emanuel Arnesson
Emanuel Arnesson
Emanuel Arnesson

Hemsidan har pratat med vår anfallare Emanuel Arnesson som under 2013 hade en fin utveckling och visade upp en enastående effektivitet. Han berättar om säsongen som var, sitt stora fritidsintresse och vad han gör just nu.

Hej Emanuel, allt väl?
Hejsan! Allt är bara fint med mig!

Du hade precis som laget en riktigt bra säsong förra året, på fem matcher och ett inhopp gjorde du 7 mål och 4 assists. Fantastiskt facit! Vad är din förklaring till att det gick så bra för dig?
Ja det var en mycket härlig säsong. Efter att ha stått i fotbollsmålet hela mitt liv visste jag knappt att jag kunde göra mål. På det individuella planet så är en förklaring att jag känner mig trygg i klubben. På grund av mitt yrke så kan jag inte vara med till 100%, men när jag väl är med får jag förtroende och lagkamrater tror på mig vilket givetvis stärker en oerhört mycket på planen. Sedan lagmässigt så passar Fjärdsjömålas spel mig väl så det var inte svårt att haka på lagets spelidé när jag kom till klubben 2012. Sen kompletterar Anton ’Öland’ Standert och jag varandra väl uppe på toppen.

Varför valde du att lämna målvaktsposten för att blir utespelare?
Jag satsade fullt på handboll innan o spelade lite i allsvenskan med Hästö IF. Slutade på grund av att jag skadade mig i båda axlarna och det gick inte att kombinera med jobbet. Så ville börja spela fotboll för att hålla uppe min kondition, och man får inte jätte bra kondition av att stå imål. Sen vågade jag inte ställa mig i målet på grund av axlarna.

Var du målvakt i handboll också?
Nej det var jag inte, jag spelade på linjen som mittsexa.

Vad tror du om säsongen som kommer? Dels för laget, men även för dig själv.
Jag tror att det kommer att bli en härlig säsong. Vi har fått flera spännande nyförvärv till laget som kommer bidra med mycket. Sedan är det kul att så många väljer att stanna kvar i klubben! Jag hoppas givetvis på det bästa för min egen del. Som sagt så är jag förvånad över hur bra det gick för mig förra säsongen och kände att jag utvecklades mycket. Jag tycker att utvecklingen går framåt nu på försäsongen både individuellt och lagmässigt så denna säsongen kan ju bara bli bättre!

Varmbadhuset
Varmbadhuset

Du är inte bara en kreatör på planen utan du har på senare tid publicerat bilder på flera väldigt fina konstverk som du producerat. Berätta lite mer om ditt konstintresse?
Ja mitt största intresse utanför fotbollsplanen är att måla. Jag har nyligen startat mitt eget företag där jag säljer mina tavlor. Har nyligen snöat in mig på att måla gamla byggnader i Karlskrona och hoppas kunna ställa ut dem någon gång under året.

Du är just nu på ett ärofyllt uppdrag i Stockholm, vad gör du?
Ja just nu befinner jag mig i Stockholm, på ett logement intill Drottningholms slott. Jag trotsar kylan och står ute runt slottet och vaktar kungen. När man jobbar i flottan så finns det inte så mycket att göra vintertid, så då blir vi skickade till att gå högvakten.

Spännande, är det mycket action?
Nej det har inte hänt så mycket, inte så många turister så här års.

Spelarinfo
Namn: Emanuel Arnesson
Smeknamn: Manne
Född: 1991
Sysselsättning: Sjöman i försvarsmakten
Längd: 180 cm
Vikt: 80 kg
Civilstånd: singel
Tidigare klubbar: Karlskrona AIF, lyckeby GOIF och Drottningskär IF
I FAIF sedan: 2012

På Facebook kan du ser fler av Emanuels konstverk: Konstnär Emanuel Arnesson