Rapport från KM

Rapport från KM

KM 2013På annandagen avgjordes gruppspelet i KM i Karlskrona Idrottshall. FAIF ställde i år upp med två lag, men tyvärr hade inte något av lagen någon större lycka resultatmässigt, trots flera fina insatser.

Mathias Pastuhoff som stod i mål i det tidiga laget ger oss sina tankar om lagets matcher.

Kristianopel 1 – Fjärdsjömåla 1, 2-0
tFörsta matchen spelar vi riktigt bra försvarsspel med liten box på egen planhalva och stor box när dom har boll på egen planhalva. Deras första mål är ett skott som man gör en gång i livet i princip som går ribbkrysset in. Ser ut som det ska gå 1 m utanför när han träffar sen skrivas bollen inåt. Deras andra mål är en styrning på en av våra egna så det är inte mycket att göra åt. Vi får inte till något riktigt anfallsspel tyvärr och vi skjuter alldeles för lite. Men jag tycker över lag att vi gör en riktigt bra match.

Fjärdsjömåla 1 – Lyckå FF 2, 1-2
Spelar återigen riktigt bra försvarsspel. Lyckå får inte alls så många lägen under matchen, men deras 1-0 mål är det skott på täckande gubbe innan det fjärde kommer förbi. Vi försöker lite mer framåt i den här matchen vilket märks på lyckåspelarna då dom blir lite nervösa i spelet. Deras andra mål får jag ta på mig då jag är säker på att han ska slå den i bortre, men lägger den i främre så jag blev riktigt bortgjord faktiskt. Dennis gör 1-2 i spel 3 mot 2 när det är 17 sek kvar, men ingen stoppar tiden så när avsparken görs är det 1 sek kvar. Men vi fick dom att lägga på 10 sek. Tyvärr hinner vi inte skapa nåt på den tiden. Även domarna var inte jättevänliga den här matchen då dom lät en hel del förseelser passera. Lite tråkigt. Men som sagt 1-2 mot lyckå är ändå godkänt.

Trion 1 – Fjärdsjömåla 1, 7-0
Trion har precis vunit över Lyckå med 8-0 och Nopeln 5-0. Så vi sa att vi ska försöka hålla nollan så länge som möjligt och vi spelade riktigt bra i de första 5-6 min då stängde vi ut dom totalt. Men Trion var för starka för oss. Dom sprang mer, rörelsen var riktigt bra och passningsspelet var också bra. Det blev för mycket för oss till sist. Så efter deras 2-0 mål kunde vi inte stå emot längre. Men tycker vi sköter oss bra över lag. Inte godkänt men inte underkänt heller. Vi var trots allt endast 7 spelare.

Tobias Nordström coachade båda lagen och ger oss sina tankar om sena lagets matcher.

Atlas 1 – Fjärdsjömåla 2, 2-0
Första matchen mot Atlas spelar vi bra. Vi gör det vi har pratat om och skapar en del chanser men kan tyvärr inte sätta dit bollen. Atlas gör istället 1-0 genom ett skott som styrs på två spelare innan den går i mål. Vi fortsätter att skapa chanser, men bollen vill inte in. De gör istället 2-0 genom ett skott som går ribba in.

Fjärdsjömåla 2 – Jämjö 1, 1-2
I matchen mot Jämjö så fortsätter vi med vårt spel. Här blir vi lite mer tillbakapressade, men tycker att vi står upp bra. Vi förlorar tyvärr med 2-1, Edin Subasic gör vårt mål direkt på avspark.

Hasslö 2 – Fjärdsjömåla 2, 2-3
I matchen mot Hasslö går vi ut och skjuter lite mer än i dom andra matcherna. Och det lönar sig vi är det bättre laget i början och leder med 3-0, men vi slappnar av lite och släpper in dom i matchen till 3-2. Men med bra vilja och bra spel så lyckas vi hålla undan. Målen av Kristoffer Persson 2 och Edin Subasic.

Med detta avslutar vi inomhussäsongen för att fokusera fullt ut på 2014. Efter nyår drar vi igång med två pass i veckan på Rosenholms konstgräs samtidigt som vi fortsätter med träningen på CWC.

Införrapporten innehåller spelartrupperna.