Hallå där Öland!

Hallå där Öland!
Anton 'Öland' Standert har gjort mål igen
Anton 'Öland' Standert har gjort mål igen
Anton ’Öland’ Standert har gjort mål igen

Hemsidan bjuder på lite lördagsläsning, när vi kollar läget med Anton ’Öland’  Standert om hans smeknamn, förra säsongen och kommande säsong.

Hej Öland! Först tror jag vi måste reda ut ditt smeknamn, hur fick du det och hur hamnade du i FAIF?
Tjena! På första träningen så berättade jag var jag kom ifrån och sen dess har jag varit Öland. Jag flyttade först från Borgholm till Rödeby med mamma när jag var 17 och bodde där i ett år. Sedan flyttade vi till Fjärdsjömåla och jag hittade den underbara föreningen FAIF.

Du vann ju lagets skytteliga i år på 10 mål, hur tycker du att din säsong gick?
Jag är nöjd med förra säsongen överlag, jag kände att jag kunde bidra lite mer till spelet förutom att bara springa djupled. Personligen tycker jag dock att Emanuel förtjänade att vinna den interna skytteligan, fruktansvärt vad effektiv han var!

Vad har du för mål 2014?
Mitt mål för nästa säsong är att vara med på så många träningar och matcher som möjligt. Försöka hålla en hög standard med mitt spel, sprida god stämning i både medgång och motgång. Dra mitt strå till stacken för att vi ska hålla oss kvar i femman, vilket är ett realistiskt mål för FAIF nästa år.

Vad tycker du försäsongen så här långt?
Försäsongen känns proffsig och jag tror att satsa så hårt på fysiken kommer göra oss gott. Speciellt cwc är väldigt bra för alla både inom fotbollen och det personliga planet.

Föreningen har nu plockat in fyra nyförvärv, varav två direkt konkurrerar med dig om anfallsplatserna. Vad tycker du om ökad konkurrens?
Konkurrens är bara positivt, sporrar folk att komma på träningarna och prestera för att ta en plats i laget. För min egen del så blir jag peppad att visa mina kvalitéer och sedan får Tobbe och Johan använda mig på det sätt de finner lämpligt.

Vad tror du om FAIFs chanser i Lilla DM inomhus som avgörs snart?
Jag ser fram emot lilla dm, det kommer bli intressant. Tror vi kommer kunna chocka några lag, handlar om att vi kan hålla fokus varje match.

Vad tror du om FAIFs chanser i femman 2014?
Om alla fortsätter komma på träningarna och vara seriösa en full säsong ut så kommer det bli en väldigt intressant säsong. Med spelarmaterialet vi har borde Faif spela i femman 2015 också.

Vad gör du helst på fritiden när du inte spelar fotboll?
å fritiden så pluggar jag lite på distans, halvfart, lite olika kurser.

Sist, vad önskar du dig i julklapp?
Jag önskar mig en vacker snötäckt jul!

Spelarinfo
Namn: Anton Standert
Smeknamn: Öland
Född: 1990
Civilstånd: Sambo och 6 katter
Sysselsättning: Kock på ubåt
Position: Forward
I FAIF sen: 2009

Spelarstatistik 2013
Matcher: 12 (+1 inhopp)
Mål: 10
Ass: 5
Varningar: 2