FAIF lyckadas inte gå vidare i lilla DM

FAIF lyckadas inte gå vidare i lilla DM

Lilla DMEfter en vinst och två förluster så stod det klart att FAIF inte går vidare till slutspelet i lilla DM. Gruppspelet avgjordes i Kallinge sporthall.

I första matchen mötte FAIF division 4-klara Högadals IS. Det var Högadal som förde spelet mestadels första delen av matchen, men FAIF stod upp bra och låg rätt i positionerna. I mitten av matchen kunde dock Högadal ta ledningen efter att deras forward han före vid en hemåtpass. Härefter flyttar FAIF upp positionerna och lyckas göra några riktigt fina uppspel, men tyvärr var Högadal starka hemåt och det blev ingen kvittering. FAIF gjorde en stark insats som lika gärna kunde resultera i någon poäng.
Kommentarer från tränaren Tobias Nordström:
Tycker jag att vi spelar bra ligger bra i markeringen. Vi förlorar tyvärr med 1-0. Men vi gör en bra match rätt igenom.

I andra matchen stod AIK Atlas för motståndet och de spelade med en helt annan rörlighet än FAIF, vilka blev stillastående och Atlas kunde ganska omgående ta ledningen ett par mål. FAIF kom sedan aldrig in i matchen, som slutade 7-0 till Atlas.
Kommentarer från tränaren Tobias Nordström:
Andra matchen är mot Atlas där kommer vi ut som ett annat lag och det till det sämre, vi ligger helt fel i positionerna och passningsspelet är helt bortblåst.

Sista matchen mot Drottningskärs IF började FAIF klart bättre och man kunde gå upp till en 3-0-ledning efter mål av Pontus Wiridén, Kristoffer Persson och Emanuel Arnesson. Drottningskär kom dock tillbaka in i matchen genom två reduceringar och med en minut kvar fick Gunde göra en riktigt svettig räddning för att FAIF skulle kunna hålla undan och vinna med 3-2. Skönt med en avslutande vinst, men den tunga förlusten mot Atlas överskuggar tyvärr allt denna gången.
Kommentarer från tränaren Tobias Nordström:
3:e matchen, mot Skäret, spelar vi bra första halvan och gör 3 snygga mål. Sen slappnar vi av och släpper in dom i matchen och gör det onödigt spännande, men vi håller ut och vinner till slut med 3-2. Skönt och avsluta med en vinst.

Nu ser vi fram emot KM på annandagen och hoppas att resultaten blir bättre.