One man show

One man show
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Sverige förlorade dubbelmötet mot Portugal med sammanlagt 4-2 och missar VM i Brasilien 2014. Och det är väl i sig väldigt tråkigt, men att komma tvåa efter Tyskland i gruppspelet och sen förlora ett dubbelmöte mot Portugal är nog ungefär vad vi kan vänta oss av vårt landslag just nu. Visst hade det kunnat gå annorlunda om t.ex. Elmander hade petat in den där bollen på bortplan, eller om Sebastian Larsson hade gjort 1-0 igår. Anfallet med Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander håller bra klass, de kompleterar varandra bra, men försvarsmässigt märker man att har Sverige en bit kvar när Ronaldo enkelt kan göra tre mål.

Just denne Christiano Ronaldo bjöd på en sprakande show igår. Han var fullständigt överlägsen på plan när han fick ytor att gå på i djupled. Sverige hade Portugal i gungning vid ledning med 2-1, men valde att gå fram lite väl desperat efter andra målet och lämnade för stora ytor bakåt istället för att fortsätta mala på, det fanns fortfarande tid att gå på.

Givetvis hade Ronaldo tio medspelare på planen, men utan hans spetsegenskaper i hans snabbhet och kliniska avslut så hade nog inte Portugal spelat VM 2014.

Ska man se något positivt av att missa VM så är det att Sverige nu har en chans att bygga ett nytt lag, utan att vara stressade av ett kommande mästerskap. Prio ett blir att sätta ihop en backlinje som man tror på och spela den kontinuerligt så att den blir ordentligt samspelt. Då kan EM 2016 i Frankrike bli ett roligt mästerskap!