Lägesrapport från sportgruppen

Lägesrapport från sportgruppen
Mattias 'Gunde' Pastuhoff
Mathias 'Gunde' Pastuhoff
Mathias ’Gunde’ Pastuhoff

Hemsidan har fått tag i en av ”sportcheferna” ständigt upptagne Mathias ’Gunde’ Pastuhoff för att kolla hur truppbygget inför comebacken i femman ser ut.

Hej Mathias!
Hej!

Har du inventerat befintliga truppen? Stannar hela truppen kvar?
Jag har ju detta som ett litet sidouppdrag där jag hjälper Mattias ’Salle’ Sallander med att kolla nyförvärv. Även Tobbe har bett mig kika runt lite. Och efter jag har pratat med Tobbe och andra är det väl egentligen ingen som har deklarerat att de ska sluta. Däremot är det några som visar starkt intresse för att göra comeback.

Hur tycker du att vi behöver förstärka inför nästa säsong?
Vi kommer behöva förstärka i samtliga lagdelar. Vi har många bra spelare men det behövs alltid förstärkas när man går upp en division. Bättre konkurrens skapar bättre spelare. Vårt mål är att förstärka med minst två spelare på varje enhet. Och minst en målvakt.

Du försöker alltså värva en ersättare till dig själv. Ska du satsa på sportchefsjobbet eller skulle du må bra av konkurrens på målvaktsposten?
Ja det kan man undra. Haha, nej jag önskar en ny målvakt dels för jag vill spela ute och försöka träna till mig en plats. Men framförallt av den anledningen att jag inte alltid kan och får vi in en bra målvakt som kan ge oss trygghet att kunna vara med kontinuerligt är det nog mycket bra för laget. Speciellt om vi lyckas knyta oss an den målvakten vi har på gång. Det hade varit en guldvärvning!

Snart är vi halvvägs in i bosmanmånaden och inga nyförvärv är klara. Har ni något på gång?
Ja det har vi. Det är två riktigt bra spelare från Karlskrona BOIS som är klara muntligt. En före detta Lyckebyspelare som inte spelat på ett tag som är klar. En ung talang som ansluter 100% i Januari. En från Ramdala som verkar väldigt intresserad, tror det är så gott som klart där. Sen är det två eventuella hemvändare som jag inte har lyckats övertala helt än. Men en gång FAIF alltid FAIF så dom kommer nog. Haha, det hoppas jag verkligen! Sen är det två spelare som är från BTH som verkar riktigt sugna så det är ju nåt vi ska försöka lösa. Så det kommer snart komma spelarnyheter på hemsidan!

Vad tycker de nya spelare du pratat med om vår försäsong med löpning och CWC-träning tillsammans med inomhusspelet?
Dom tycker det låter spännande och bra att man får scanna sig m.m. Sen var det någon som sa att ”så här mycket löpning tränar inte vi”. Han spelade i division fem förra året. Så förhoppningsvis ska vi komma väl förberedda till nästa säsong.

Tack för pratstunden Mathias och vi på webbredaktionen hoppas att vi snart får jobba med lite intervjuer av nya spelare.