Ny förlust mot Jämjö U

FAIF vs Jämjö USeriefinalen slutade med förlust 0-2 efter en mållös första halvlek.

Första halvlek var en jämn historia utan direkta målchanser. Jämjö startade med en ung startelva, men fick betydligt bättre tyngd i spelet när man bytte in två ordinarie division tre-spelare i Karl-Johan Djurström (13 matcher från start) och Pär Hasselberg (9 matcher från start).

Det var just division tre-spelarna som bröt målnollan när Djurström slog en bra inläggsfrispark mot bortre stolpen där Hasselberg dök upp utan bevakning och kunde nicka in 0-1. Drygt 10 minuter senare satte jämjö tvåan efter att vi inte kunde få bort bollen när Gunde lämnat retur. Vi flyttar fram spelet mot slutet och lyckas skapa ett par riktigt bra chanser. I 72:a minuten får Andy ett fritt läge istraffområdet, men avslutet på volley seglade över målet. Med fem minuter kvar av ordinarie tid så jobbar Öland fram en straff. Gunde stegar fram, men slår den inte bättre än att målvakten som slänger sig kan rädda med benen. Dock ska det nämnas att Jämjö också hade fler chanser i andra halvlek, bla ett skott strax över och ett mål (tveksamt) bortdömt för offside.

I och med vinsten säkrade Jämjö U seriesegern och vi får passa på att gratulera!

Coach Tobias Nordström efter matchen
Vi visste att matchen mot Jämjö skulle bli en svår match, men jag tycker inte att vi gör någon jättematch, vi skulle kunnat ha stört dom mer över hela banan. Det var en match utan några direkta målchanser, de hade någon frispark som Gunde läste enkelt av. Sen hade Andy en jätte chans i straffområdet, men den bollen har tyvärr inte landat än! Tycker att vi krigar på bra under matchen, men vi få inte till vårt passningsspel alls idag. Vi blir också lite för långa i lagdelarna idag. Tyvärr missar även Gunde en straff i slutet.
Nu få vi tänka över vad vi gjorde för fel och ta nya tag på torsdag igen!

Laget 4-1-4-1 (från höger)
Mattias ’Gunde’ Pastuhoff
Johan Eriksson, Peter Svensson(k), Mattias Salander, Patrik ‘Pake’ Andersson
Per Carlsson
Andreas ‘Andy’ Svensson, Jens Justad, Torbjörn ‘Svåger’ Johansson, Andreas Lindén
Anton ‘Öland’ Standert

Pontus Wiridén
Ricardo Carreno
Johan ’Hinken’ Andersson

Matchfakta 0-2(0-0)
48′ 0-1 Pär Hasselberg
60′ 0-2 Pontus Åkesson