Oavgjort mot FTT

FAIF vs FTTToppmötet mellan tvåan och trean i tabellen slutade oavgjort 2-2 efter att vi haft ledningen med 2-1 i paus. Det oavgjorda resultatet innebär att vi behåller avståndet ner till trean.

Vi får en kanonstart på matchen när Svåger kommer genom i mitten och fri med målvakten kan sätta 1-0. Strax efter låter hemmalaget Emanuel komma till skottläge utanför straffområdet och där gjorde han inget misstag, upp med bollen stenhårt i krysset – 2-0!
FTT kan dock direkt efter kvittera när man vid bortre stolpen får foten först på ett inlägg. Vi blir sen lite passiva och FTT har både en och två bollar i ytterkant av virket.

Även i andra blir vi tillbakatryckta, men släpper inte till några direkt farliga chanser, utan det krävs att FTT filmar till sig en straff för att man ska kunna kvittera. FTT går sedan för tre poäng och är väldigt nära i sista sekunden men Lasse kan tippa ut inläggsskottet mot bortre krysset.

Coach Tobias Nordströms kommentar efter matchen
Matchen idag mot FTT går väl inte under kategorien välspelad, mycket långa bollar från båda lagen. Vi börjar matchen ganska ok spelmässigt, då vi spelar på marken som vi sa innan matchen att vi skulle göra. Vi gör också två snabba mål i början av matchen. Resten av matchen blir vi ganska tillbakatryckta. Men med den otroligt höga lagmoralen och kämpaglöden som vi visade ikväll igen så klarar vi i allafall oavgjort. För vi gör absolut ingen bra match spelmässigt, sen fick dom tyvärr några tveksamma domslut med sig men det är en annan sak.

Bäst i dag var Salle.

Laget 4-4-2 (från höger)
Lars Holmberg
Johan Eriksson, Peter Svensson(k), Mattias Salander, Patrik ‘Pake’ Andersson
Andreas ‘Andy’ Svensson,  Jens Justad, Torbjörn ’Svåger’ Johansson, Peter ‘Skåning’ Wihlborg
Anton ‘Öland’ Standert, Emanuel Arnesson

Avbytare:
Pontus Wiridén
Pontus Svanhall
Morgan Andersson

Matchfakta 2-2(1-2)
5′ 0-1 Torbjörn ’Svåger’ Johansson (Ass Emanuel Arnesson)
8′ 0-2 Emanuel Arnesson (Ass Jens Justad)
11′ 1-2
77′ 2-2 (straff)

Statistik
Skott på mål: 7-6(3-4)
Skott utanför: 11-4(5-4)
Hörnor: 4-4(3-2)
Varningar: 4-2

Publik: 48