3-0-vinst mot Belganet-Hallabro

Jens vänder bort sin motståndare
Andy in action

FAIF motsvarade förväntningarna och kunde till slut besegra Belganet-Hallabro, men det var inte utan problem.

Första halvlek var hyfsat jämn och båda lagen skapade sina chanser, men med inget riktigt ordnat spel. Det blev dock hemmaledning i elfte matchminuten när Salle snyggt nickade in en hörna. Belganets farligaste chans var en frispark som tog i ribban, men Gunde hade koll.

I andra halvlek tog FAIF över mer och mer och kunde till slut gå ifrån till 3-0. Tvåan satte Anton Standert när han hann före målvakten till bollen och kunde runda honom och sätta den. Sista målet satte Axel Lönnkvist när han enkelt kunde placera in bollen från nära håll. Vi hade fler bra chanser att sätta dit den i andra, men idag ville det sig inte.

Tyvärr faller vi in lite i deras spel idag, istället för att flytta boll så grötar vi ihop det. Men det räckte till tre nya friska poäng och vi kan se fram mot nästa match mot Karlskrona BOIS.

Coach Tobias Nordström kommenterar efter matchen

Vi gör kanske vår sämsta match för säsongen, men vi vinner ändå och det är ju en styrka det också! Var en väldigt tempofattig match där vi gick in lite i deras fälla när de hela tiden försökte att dra ner på tempot och tyvärr så föll vi med i det. Vi hade våra stunder där vi ändå spelade bra fotboll med bra rörelse och passningsspel. Vi kom till för lite avslut, hade lite för bråttom med den avgörande passningen.

Alla kan bättre, men ändå ett extra plus till Justad som slet hela matchen och visade ett bra passningsspel.

Matchfakta
11′ 1-0 Mattias Salander (Ass Andreas Svensson)
53′ 2-0 Anton Standert
81′ 3-0 Axel Lönnkvist (Ass Jens Justad)