Lägeskoll med Jerry

Lägeskoll med Jerry
Jerry Andersson
Jerry Andersson
Jerry Andersson

Utomhussäsongen är avslutad och inomhussäsongen har dragit igång, dessutom är bosmanmånaden i full gång. Hemsidan har som utlovat kollat läget med coach Jerry Andersson.

Laget slutade 2019 på en mittenplacering i tabellen med 13 poäng (att jämföra med 1 poäng 2018). Är du nöjd med säsongen?
Inför säsongen så hade jag varit väldigt nöjd med placeringen, men jag trodde verkligen på laget och att vi absolut skulle göra en bättre säsong än den föregående. Jag är nöjd med placeringen, men inte poängen, jag tycker att vi borde haft sju poäng till. Jag tycker att vi har haft mycket emot oss. Man ska ju inte skylla på domaren, men man har verkligen ingen fördel när man kommer sist året innan med en poäng.

Vad tycker du har blivit bättre under året?
Jag tycker att vi har blivit bättre på allt. Vi jobbar som ett lag för varandra, spelar mycket bättre fotboll. Synd bara att vi inte orka 90 minuter. Humöret har under stora delar varit mycket bättre på många spelare och det hänger ihop med att man tränar och orkar.

Vi har gått in i bosmanmånaden, hur ser det ut i truppen?
Ärligt talat så tänker jag inte så mycket på det. Jag tror att vi kommer att ha ett minst lika bra lag på plan nästa år och jag hoppas att vi har samtliga spelare kvar nästa år, plus ett par nya. Vi jobbar på att få in minst två nya spelare och gärna yngre spelare.

Nu har inomhussäsongen dragit igång, vad tror du om den?
Jag förväntar mig att det fortsätter komma lika många och tom fler på träningarna inomhus. Min förhoppning är att FAIF ska ha två lag i KM och att Gillis coachar det ena och jag det andra.

Något annat du vill tillägga?
Jag tänker på att det finns så många duktiga yngre spelare som slutar alldeles för tidigt med fotboll. Anledningarna kan vara många, att man tränat från unga år och tröttnat,  haft tufft att komma in i seniorfotbollen eller bara att man inte gillar tränaren. Jag hoppas att vi kan locka till oss några av dessa.

Tack Jerry för att du tog dig tid